szerző:
Eduline

Szuper ötlettel rukkoltak elő Békéscsabán: általános iskolások kedvenc ételeit főzik a menzákon. A kezdeményezés szerint a javaslatokat beépítik az adott havi étlapba, így a kiválasztott menüt minden diák megkaphatja.

©

A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény kezdeményezte, hogy az általános iskolás diákok javaslatot tehessenek kedvenc ételükre. Amiket aztán beépítenek az adott havi étlapba, így a kiválasztott menüt aznap minden iskolás megkaphatja - írja a beol.hu.

Így történt ez a békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskolában is. Szerdán a Vajda Petra Panna 4.b osztályos tanuló által választott húslevest és sertésbordát főzött a konyha, köretnek pedig burgonyapürét és barackbefőttet kaptak a diákok.

A kezdeményezés lehetőséget biztosít arra, hogy havonta az általános iskolai korosztályból (minden hónapban másik iskolából) egy gyermek javasoljon ebédmenüt, amit "Kedvenc menüként" kívánnak bevezetni.

Az iskolákban nincs idő enni, a gyerekek azt sem tudják megvárni, amíg kihűl az étel

Többször felmerült már, hogy a kormány központosítaná a közétkeztetést is, legfőképpen azért, mert maguk is beismerték: a 2015-ös menzareform korántsem hozott egyértelmű javulást. Az Index azt írja, hogy a központosítás egyik nyertese lehet a Hungast, amiről legutóbb a Sodexo felvásárlásával kapcsolatban lehetett hallani.