szerző:
Eduline

Balog Zoltán szerint mindenkinek, így a tanároknak és a diákoknak is többet kell dolgozni, tanulni, hogy versenyképes legyen az oktatás. Egyébként meg a miniszter gyerekkorában is a szülők vitték a vécépapírt az iskolába.

©

Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszter a TV2 Mokka című műsorában kezdte a mai napot. A tárcavezető beszélt a tegnapi miskolci látogatásáról, ahol körülbelül 100 fő részvételével tartottak fórumot az oktatás gondjairól.

Balog szerint nem először hallotta a panaszokat, így cáfolta azokat a híreket, amik arról szóltak, hogy a minisztert meglepetésként érték a hallottak. A minősített tanárok tanfelügyeletének eltörlését is megerősítette.

Közben a tanárok reggel újabb elégedetlen levelet tettek közzé, itt olvashatjátok.

„Ha versenyképesek akarunk lenni, többet kell dolgozni mindenkinek, nem csak a tanároknak. A diákoknak pedig többet kell tanulni” – ez volt a válasza Balognak a tanulók túlterheltségét firtató kérdésre, ami szintén szerepel a tiltakozó pedagógusok listáján.

Egyelőre még nem tudni, hogy az igazgatói kártyákon mennyi pénz lesz – mondta –, de szerinte egyébként az ő gyerekkorában is ők vitték a vécépapírt iskolába, de ez egyébként is ön kormányzati feladat. A kártyát azért vezetné be a kormány, hogy könnyebb legyen az iskolák számára az alapvető eszközök beszerzése.