szerző:
Eduline

Ingyenes e-oktató felületet biztosítanak a tanárok számára, amitől azt várják, hogy megkönnyíti a szervezőmunkát és a diákokkal való kommunikációt.

©

Kifejezetten tanároknak szánt online alkalmazást fejleszt a Google - írja a hwsw.hu. A Classroom névre hallgató ingyenes szervezőszoftver célja, hogy könnyítse a tanárok munkáját és a diákokkal való kommunikációt, például a Google Drive és a Gmail integrációjával.

Az alkalmazás segítségével feladatsorok és dolgozatok is készíthetők, illetve kiküldhetők az osztályok, csoportok részére, a tanár pedig követheti, milyen eredményeket érnek el, vagy éppen hol tartanak a feladat megoldásában a diákjai. A felületen a kommunikáció természetesen kétirányú: a tanár írhat csoportoknak vagy egy-egy diáknak, de a diákok is kérdezhetnek. Így tanulhattok a világ legjobb egyetemein teljesen ingyen - online egyetemi kurzusok.

A Classroom projektmenedzsere, Zach Yeskel azt várja, hogy a felülettel idő és persze rengeteg papír megspórolható.

Az alkalmazás ősszel, az új tanév kezdetével lesz elérhető az ingyenes Apps for Education csomag részeként, de az érdeklődők már most jelentkezhetnek a próbaverzió tesztelésére, ezen az oldalon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!