szerző:
Eduline

Nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat – utalt a diáktüntetések után szabálysértésért 50 ezer forintra büntetett tizenévesekre Alföldi Róbert a zalaszentgróti beszélgetésen.

©

A rendezőt Veiszer Alinda kérdezte Zalaszentgróton - a beszélgetésről egy részlet már felkerült a YouTube-ra. A beszélgetésen szóba kerültek a februári diáktüntetés után kialakult spontán demonstráció résztvevői is, akik a KRESZ szabályainak megsértése miatt pénzbüntetést kaptak. "Nem juthatunk el oda, hogy 16 éves gyerekeknek büntetéseket küldünk, csak mert ki merik nyitni a szájukat" - mondta róluk Alföldi Róbert.

A március 15-i diáktüntetés után
©

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szabálysértési ügyben kapott idézést a rendőrségtől a február 23-i diáktüntetés néhány résztvevője, akik a demonstráció hivatalos lezárása után még vonultak az úttesten, folytatták a tüntetést.

Van, aki már múlt héten megkapta a BRFK határozatát: 50 ezer forintra büntették a KRESZ gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályának megsértése miatt. A Diákvagyok Mozgalom gyűjtést indított, együtt szeretnék kifizetni a pénzbírságot.

Bírságot kapott több diáktüntető, gyűjtést indítanak

Gyűjtést szervez a Diákvagyok Mozgalom azoknak a diákoknak a bírságára, akik a február 23-i tüntetés után az úttesten vonultak, ezért a rendőrség szabálysértési eljárást indított ellenük. "Mindhárom eddig megtartott több ezres diáktüntetés békés, előre bejelentett, törvényes és jó hangulatú volt. A szervezők kérték, hogy a rendezvényünk lezárása után senki ne kezdjen olyan magánakciókba, amelyek esetlegesen jogszabályba is ütközhetnek.