szerző:
Eduline

Az udvarlás, a szerelem és a hűség oktatása is bekerül az új Nemzeti Alaptantervbe (NAT) - tudta meg az Origo az...

Az udvarlás, a szerelem és a hűség oktatása is bekerül az új Nemzeti Alaptantervbe (NAT) - tudta meg az Origo az oktatási államtitkárságtól. Az új alaptanterv, amelyet a tervek szerint még az idén elfogad a kormány, és akár jövőre életbe léphet, tartalmazza azt is, hogy a diákokat meg kell tanítani az iskolában a családi krízishelyzetek kezelésére és a tudatos párválasztásra.

"A tanulók ismereteket és értékorientációt kapnak a tudatos párválasztással, a felelős szexuális élettel, a konfliktuskezeléssel, illetve a gyermekvállalással és a gyermekneveléssel kapcsolatban" - ezt tartalmazza az új Nemzeti alaptanterv (NAT) tervezete, amely előírja, hogy a diákokat a jövőben a családi életre is nevelni kell az általános és középiskolákban.

Az oktatási államtitkárság a hírportál megkeresésére közölte, hogy a jövőben az új NAT szerint az iskolákban kötelezően kell majd oktatni például a családtervezést, a családi krízishelyzetek kezelését, illetve a párkapcsolati kultúrát, amelybe az udvarlás, a szerelem és a hűség tanítása is beletartozik. Múlt héten Harrach Péter, a KDNP francióvezetője állt elő az ötlettel: a családi életről is a felelősségteljes párkapcsolatról is legyen szó az iskolákban. Összefoglalónkat itt olvashatod el.