szerző:
Eduline

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke elismerte, amit már régóta rebesgettek: elveszítik a cafeteriát az iskolai dolgozók az állami átvétel után.

©

Horváth Péter a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában beszélt arról, hogy az intézmények működtetésének államosítása után valószínűleg elbukják a nem pedagógus dolgozók a béren kívüli juttatásaikat. Mint elmondta, a Klik rendszerében a cafeteria gyakorlatilag nem létezik, és ezt a pedagóguskar is kifogásolja.

Korábban mi is írtunk arról, hogy például a takarítók, karbantartók havi átlag 80 ezres fizetésük mellé járó nagyjából 10 ezer forintos cafeteriát elveszíthetik az állami átvétel után.

Akkor a Klik közleményt adott ki a témában, mint írták, "a tankerületi központok önállóan gazdálkodó költségvetési szervek lesznek, ennek következtében a munkavállalóknak nyújtott juttatásokról a vonatkozó jogszabályok keretei között ők maguk dönthetnek a költségvetésük függvényében".

 

Horváth Lázár János mezőtúri kijelentésére is reagált, szerinte a miniszter kijelentése, miszerint az egyházi iskolák ma az oktatás legfontosabb szereplői. Azt gondolja, nem volt "erősen megfontol nyilatkozat" Lázáré.