szerző:
Eduline

Legalább olyan körültekintéssel kellene férjet választaniuk a lányoknak, mint egyetemet – állítja egy szervezet.

©

Legalább olyan körültekintéssel kellene férjet választaniuk a lányoknak, mint egyetemet – állítja egy szervezet. A 26 brit lányiskolát tömörítő Girls' Day School Trust szerint a nőknek olyan társra van szükségük, aki nemcsak a házimunkában segít, hanem a karrierjüket is támogatja – írja a The Telegraph.

Helen Fraser, a szervezet elnöke egy konferencián elmondta, hogy az iskolában folyamatosan a pályaválasztás fontosságára hívják fel a diákok figyelmét, és kevés szó esik az élettársi kapcsolatokról, a házasságról. „Pedig a lányokat arra is ösztönöznie kellene a pedagógusoknak, hogy ugyanolyan ambíciózusak legyenek a párválasztásban, mint a tanulmányaikban” – hangsúlyozta Helen Fraser.

A szervezet elnöke hozzátette, az az ideális helyzet, ha a férfiak nemcsak részt vállalnak a házimunkából, hanem feleségük mellett állnak a munkahelyi kérdésekben is: támogatják őket, és büszkék az eredményeikre. Helen Fraser szerint az elmúlt másfél évszázadban – amióta a szervezet létezik – sokat változott a helyzet, és a férfiak egyre inkább elismerik a nők munkahelyi sikereit. Élettársi kapcsolat helyett a házasságot kellene „reklámoznia” a brit iskoláknak – a furcsa szabályról itt olvashatsz bővebben.