Közoktatás Edupress

Mit hoz(hat) a közlekedés jövője

Elolvasom

A fővárosi, európai közlekedés kihívásairól, változásáról szervezett konferenciát a Budapest Műszaki Főiskolán működő Közlekedésinformatikai és Telematikai Egyetemi Tudásközpont Az Intelligens Közlekedési Rendszerek társadalmi nézőpontból címmel. A konferencia elérte célját, hiszen az volt a fontos, hogy megkezdődjön a párbeszéd a közlekedés, tömegközelekedés irányítói, fejlesztői és a műszaki tudással, megoldásokkal rendelkező oldal között.

Közoktatás Edupress

Új szakirányú továbbképzés a NYME-en

Elolvasom

A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Apáczai Csere János Kara digitális média-kommunikáció szakirányú továbbképzést indít. A négy féléves képzésre felsőfokú végzettséggel rendelkezők jelentkezhetnek.

Közoktatás Edupress

Bemutatófilmmel tájékoztatják a középiskolásokat a diákhitelről

Elolvasom

Még ezen a héten minden hazai érettségiztető középiskolába eljut a Diákhitel Központ bemutató filmje - áll a Diákhitel Központ ma kiadott közleményében. A rövid, mindössze 12 perces film közérthető stílusban és tárgyilagosan sorra veszi a diákhitelezés legfontosabb tudnivalóit, szabályait és hátterét a folyósítástól a törlesztésig.

Közoktatás Edupress

Nívó-díj a legjobbaknak

Elolvasom

A Pannon Egyetem Társadalomtudományok és Európai Tanulmányok Tanszéke december 3-án Nívó-díjjal jutalmazta a nemzetközi tanulmányok szak legjobbjait.

Közoktatás Eduline

Iskolai gyermekmunka Kínában

Elolvasom

Kínának be kell fejeznie az iskolások dolgoztatását, azt a kizsákmányoló gyakorlatot, amellyel az oktatási intézmények pluszjövedelemre tesznek szert - figyelmeztetett a Human Rights Watch nevű nemzetközi jogvédő szervezet.

Közoktatás Edupress

Az Alkotmánybírósághoz fordulnak a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásáért

Elolvasom

A Magyarország Holnap Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal, valamint a Pedagógusok Szakszervezete az Alkotmánybírósághoz fordul, mivel álláspontjuk szerint a hátrányos helyzetű gyermekek sok esetben nem kapnak megfelelő oktatást - adta hírül az Inforádió. A PSZ elnöke, Árok Antal a közoktatási és az önkormányzati törvény módosítását sürgeti az üggyel kapcsolatban.

Közoktatás Edupress

Új tanulási terek, új szokások

Elolvasom

PPP, forrásközpont, tudáspláza - meglehetősen idegenül csengenek ezek a szavak, sokan nem is tudják, mit jelent. Nélkülük azonban nem fejlődne az információs társadalom, velük pedig kitágultak a hallgatók lehetőségei. A digitális könyvtárak, adatbázisok, keresőprogramok felkeresése manapság már a hallgatói élet szerves egységét alkotják.

Közoktatás Edupress

Kepes András a kultúrák közötti kommunikációról

Elolvasom

Kepes András Szó nélkül címmel a kultúrák közötti kommunikációról tart előadást a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola nyílt napján, december 7-én 10.30-kor a főiskola D-épületében, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék szervezésében.

Közoktatás Edupress

Tárgyalnak rezidensképzés anyagi terheiről

Elolvasom

A minisztérium egyeztetésre hívta az egészségügyi érdekképviseleti szerveket, mert elképzelése szerint áttestálná a rezidensképzés anyagi terheit a kormány a kórházakra. "Ellehetetleníti a minisztérium a rezidensképzést" - reagált a minisztérium kezdeményezésére a Magyar Nemzet Online-nak Papp Magor, az Orvostanhallgatókat Képviselő Hallgatói Önkormányzatok szóvivője.

Közoktatás Edupress

Nyílt napok a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

Ismét kitárja kapuit a Miskolci Egyetem a középiskolások előtt: december 6-án és 7-én a fiatalok átfogó képet kaphatnak a miskolci universitas képzési palettájáról. Bemutatkozik az Észak-magyarországi régió meghatározó felsőoktatási intézményének mind a nyolc kara és egy intézete a két központi nyílt napon, így a felvételiző diákok széles körű tájékoztatást kapnak az előttük álló lehetőségekről, hallhatnak a felvételi rendszerről sőt, bepillantást nyerhetnek a mindennapi életbe is.

Közoktatás Edupress

Kitárt Ajtók Ünnepe

Elolvasom

A fogyatékossággal élő emberek világnapján, december 3-án a Kitárt Ajtók Ünnepével hívja fel a figyelmet az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar a fogyatékosság ügyére.

Közoktatás Edupress

Tudományos Sajtóklub az ELTE-n

Elolvasom

A jövőben minden hónapban egy-egy izgalmas tudományterülethez kapcsolódó előadásra várja az ELTE a tudományos és az érdeklődő újságírókat. A rendezvényeken a meghívottak első kézből értesülhetnek a legfrissebb tudományos eredményekről, információkról. Az eseményekre minden alkalommal külön meghívót küld az intézmény.

Közoktatás Edupress

Arts and Buisness - új szakirányú továbbképzés

Elolvasom

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) egyedülálló szakirányú továbbképzést indít 2008 februárjától Arts and Buisness néven. A három féléves képzés célja, hogy olyan szakemberek hagyják el a főiskola padjait, akik megtalálják a kapcsolatot a forprofit és a nonprofit vállalatok között és támogatni képesek a kultúrát - fejtette ki Kiss Pál István, a BKF vezérigazgatója a képzésről tartott sajtótájékoztatón november 29-én a Szépművészeti Múzeumban.

Közoktatás Eduline

Remekeltek a magyar diákok a nemzetközi PIRLS-teszten

Elolvasom

Bár a középiskolásokat érintő PISA felmérés korábbi eredményei hidegzuhanyként értek bennünket, azért van remény: a PIRLS nemzetközi szövegértési felmérésen kisdiákjaink, a 9-10 évesek, immár másodszor szerepeltek biztatóan, 40 ország "versenyében" a 9.helyet szerezték meg.

1
727 728 729 730 731
759