szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kevesebb, mint 24 óra leforgása alatt több mint 50 ezer szavazat érkezett a kérdésre: mi legyen a 2020-as vizsgákkal. Újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött a kormány, nyilvánosságra hozták a tankönyvlistát. Itt vannak a mai nap legfontosabb oktatási hírei.

Tegnap indítottunk szavazást, amiben azt kérdeztük a végzősöktől és a vizsgákra készülő diákoktól: mit csinálnátok a 2020-as érettségikkel? Itt van az első nap szavazatainak állása.

Közben kiderült, hogy az osztrák diákok áprilisban várhatóan még otthonról, online tanulnak majd; és csak húsvét után születik döntés arról, mikor térhetnek vissza az iskolapadokba, és hogy május 19-én megkezdődhetnek-e az érettségi vizsgák.

Az érettségi még itthon is kérdés

A friss felmérés eredményének legfőbb megállapításai összegezve: hogy a kitöltők úgy gondolják, nem kapnak elegendő információt a vizsgák kapcsán, továbbá nem érzik biztosítottnak a sikeres felkészülés feltételeit. Mindezek felül a válaszadók többsége elutasítja és veszélyesnek tartja a vizsgák normál rend szerinti megtartását, valamint támogatnának egy alternatív megoldást. Az online felmérésből kiderül, hogy a diákok többsége úgy gondolja, hogy nem adott minden szükséges feltétel a felkészüléshez.

Itt vannak a tankönyvek!

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2020/2021-es tanév tankönyvjegyzékét. A 2863 könyvből összesen 2130 közismereti tankönyv, 554 szakképzésben használható kiadvány és 179 olyan tankönyv, amelyet a hitoktatásban használhatnak a pedagógusok. Itt találjátok a listát.

Újabb hat egyetem átszervezéséről döntött a kormány

A kormány újabb hat egyetem működési és finanszírozási modellváltásáról döntött - nyilatkozta Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára. Itt nézhetitek meg a részleteket.

Nem régi módszerek, hanem kreatív megoldások kellenek távoktatásban

Az elmúlt időszakban nálunk is nagyon sok cikk született a távoktatásról, rengeteg kérdést tettek fel a diákok, tanárok és szülők is. De vajon van-e jó válasz erre a helyzetre? Pécsi Rita oktatáskutató szerint a koronavírus-járvány miatt kialakult távoktatásban el kell felejteni a régi, bevett módszereket.

Mennyit keresnek a pályakezdő diplomások? Itt vannak az adatok

Évente nagyjából ötvenezer hallgató fejezi be tanulmányait a felsőoktatásban. De vajon milyen fizetésekre számíthatnak a pályakezdők? Utánajártunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!