szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több szakmai kritika, tiltakozás, nyílt levelek és feltett kérdések után még mindig érkeznek hivatalos vélemények az új Nemzeti alaptantervről (NAT), most a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) is állást foglalt.

"A nyilvánosság kizárásával elvégzett átdolgozás eredményeként 2020. január 31-én egy kormányrendelet olyan Nemzeti alaptantervet léptetett hatályba, amelyet több pedagógusszervezet pedagógiai, tananyagszervezési és tartalmi szempontból aggodalommal fogadott" - fogalmazott az MTA közleményében.

Az akadémia ennek ellenére továbbra is felajánlja szakmai segítségét, az érintettek szakmai konszenzusán alapuló változat létrehozásához - írták. Ezenkívül részt vennének a kerettantervek - amelyről Hajnal Gabriella azt nyilatkozta, napokon belül megjelennek - kialakításában és a megszülető tankönyvek lektorálásában is.

Ha együttműködnének velük, megszerveznék a bevezetés tapasztalataival kapcsolatos szakmai eszmecserét is.

Az eddigi véleményekről szóló összefoglalónkat itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.