szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

„Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti alaptantervvel kapcsolatosan semmiféle új információt nem hozott nyilvánosságra, mivel a dokumentummal kapcsolatosan nem született döntés” – írja a Magyar Nemzet minisztériumi forrásokra hivatkozva.

A Magyar Nemzet szerint nem igaz, hogy a készülő új Nemzeti alaptantervben (Nat) mégis helyet kap a „nulladik” évfolyamokról szóló rész. Ahogy korábban mi is írtunk róla, a Népszava értesülései szerint  a nulladik évfolyamról a november 5–7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is szó esett.

Az általános iskola meghosszabbításának ötlete egyébként nem új: amellett, hogy tavaly a Magyar Nemzeti Bank javaslatcsomagjában szerepelt, Balog Zoltán korábbi tárcavezető már 2017-ben beszélt róla. Akkor úgy fogalmazott: kilencosztályossá alakítanák az alapképzést, de arról még viták zajlanak, hogy négyéves óvoda, ötéves alsó tagozat vagy 3+3+3 éves általános iskola lenne-e a jó megoldás - írja az oldal.

Készül az új alaptanterv: mégis lesz nulladik évfolyam?

A készülő új Nemzeti alaptantervben (Nat) mégis helyet kap a „nulladik" évfolyamokról szóló rész - értesült a Népszava.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.