szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Elsöprő sikereket arattak a magyar diákok a diákolimpiákon és nemzetközi versenyeken. Több tantárgyból is sikerült bezsebelniük a bronz, ezüst és aranyérmeket. Összegyűjtöttük az idei eredményeket.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy milyen sikereket értek el a magyar diákok. Most megmutatjuk összesítve az eredményeket.

A bukaresti Romanian Masters of Mathematics nemzetközi matematikaversenyen ezüstéremmel, bronzérmekkel és dícsérettel zártak a magyar fiatalok. Ez a verseny a Nemzetközi Matematikai Diákolimpiához hasonló – vagyis két egymást követő nap 3-3 feladatot kellett megoldaniuk az indulóknak.

Ezüst- és bronzérmet is szereztek magyar diákok egy nemzetközi matematikaversenyen

Ezüstérmet és bronzérmet is szereztek a magyar diákok a bukaresti Romanian Masters of Mathematics nemzetközi matematikaversenyen.

A Nemzetközi Mengyelejev Kémiai Diákolimpiáról hat éremmel – két ezüst- és négy bronzéremmel – tértek haza a magyar versenyzők. De az Európai Fizika Diákolimpián is remekeltek a magyar fiatalok – a versenyt egy arany, egy ezüst, két bronzéremmel és egy dícsérettel zárták.

Újabb magyar siker: kiválóan szepelt a magyar csapat a Európai Fizika Diákolimpián

Kiválóan szerepelt a magyar csapat a Európai Fizika Diákolimpián.

Az Európai Uniós Természettudományi Olimpián két magyar csapat is indult. Mindkét diákcsoportra büszkék lehetünk, ugyanis ezüstérmekkel zárták a versenyt.

Újabb siker: mindkét magyar csapat ezüstérmet szerzett az EU-s természettudományi olimpián

Újabb siker, most az Európai Uniós Természettudományi Olimpián értek el sikereket a magyar diákok.

A 30. Nemzetközi Biológia Diákolimpián mind a négy magyar induló aranyérmet szerzett. Ezzel az eredménnyel a magyar csapat a résztvevő 73 ország között, – Kínát követően – a második legeredményesebb országnak bizonyult.

A Közép-Európai Informatikai Diákolimpia első versenynapján az egyik magyar gimnazista második helyen végzett. A csapat többi tagja bronzérmes helyen zárta a napot. A verseny szombaton folytatódott, de még nem kaptunk hírt az eredményekről.

Magyar diákok az informatikai diákolimpián: jól indult az első versenynap

Pénteken tartották a Közép-Európai Informatikai Diákolimpia első versenynapját, ahol 13 ország 14 csapata indult.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.