szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kanyarójárványt hirdettek kedden Észak-Macedóniában, miután az idei évben regisztrált betegek száma már meghaladta a 960-at. Nem engedik be az óvodákba és bölcsődékbe azokat a gyerekeket, akik nem kaptak védőoltást.

A Vesti.mk macedón hírportál beszámolója szerint az egészségügyi minisztérium javaslatára azokat a gyerekeket, akik nem kapták meg a szükséges védőoltásokat, nem fogják beengedni a bölcsődékbe és az óvodákba, az oltóhelyeken viszont megnövelik a vakcinák számát, hogy mindenki számára elérhetővé tegyék a védőoltásokat. 

Az egészségügyi szakemberek korábban már figyelmeztettek arra, hogy az oltásellenes csoportok terjedése miatt megnövekedett a megbetegedések kockázata. 

A közegészségügyi intézet adatai szerint több mint tizenegyezer iskoláskor előtti gyereket nem oltattak be a szüle, és az utóbbi időszakban három kisbaba is belehalt a betegség szövődményeibe.

Változás: a hetedikes fiúk is ingyen kaphatnák meg a HPV elleni védőoltást

A hetedikes fiúk is ingyen megkaphatnák a HPV vírus elleni védőoltást - ezt közölte az RTL Híradóval az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!