szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Üljenek le, beszéljék meg a problémákat, és ha szükséges, változtassanak a szabályokon – ezt kérte az iskoláktól és a szülőktől Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.

Póta György egyetért azzal, hogy vannak olyan megbetegedések, amelyekkel felesleges orvoshoz vinni a gyereket, tehát a szülői igazolásnak is elegendőnek kellene lennie.

Egy nátha vagy hasmenés miatt biztosan nem szükséges minden alkalommal orvosi vizsgálatra menni, ez megterheli a házi gyermekorvosi ellátást és növeli az újrafertőzés kockázatát – mondta az Inforádiónak.

Szülői igazolások: két iskolában már változtattak a szabályokon

Vannak olyan oktatási intézmények, amelyek már változtattak a szabályozásukon, egy pomázi és egy tiszaújvárosi iskolában félévente öt nap hiányzást igazolhat a szülő - mondta a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) elnöke.

A kamu orvosi igazolások kiállítása napi gyakorlattá vált – tette hozzá. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete ezért arra kéri az iskolákat és a szülőket, hogy üljenek le, beszéljék meg a problémát, és szükség esetén növeljék tízre vagy tizenötre a szülők által igazolgató napok számát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!