szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az oktatási államtitkárság elképzelései még kidolgozás alatt állnak, nem tárgyalt róluk a kormány, nincs róluk kormánydöntés – ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóosztálya az RTL Híradóval, amely arra volt kíváncsi, döntöttek-e már a pedagógusok béremeléséről.

A Magyar Nemzet hétfőn írt arról, hogy harminc százalékkal emelné az oktatási államtitkárság a pedagógusok bérét 2020-tól. Bódis József oktatási államtitkár a Karc FM-nek egyelőre csak annyit tudott megerősíteni, hogy két számjegyű, attraktív béremelést szeretnének jövőre. Mint mondta, a pedagógus-életpályamodell bevezetése az előző választási ciklusban nagy előrelépés volt, de ennek a megújítására van szükség. Ehhez kapcsolódóan bérrendezésre is szükség van, hiszen óriási a nyomás, minden szektorban bérnövekedés tapasztalható.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az RTL Híradóval azt közölte: az emelésről még nem tárgyalt a kormány, nincs döntés róla.

A PDSZ elnöke, Szűcs Tamás az RTL-nek azt mondta, a szakszervezet követelése az, hogy ismét a minimálbérhez kössék a pedagógusbéreket, ez körülbelül 50 százalékos emelést jelentene.

Csütörtökön kétórás szolidaritási sztrájkot tartanak a tanárok

Március 14-re kétórás szolidaritási sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), több szakképzési centrummal és tankerületi központtal már megállapodtak az elégséges szolgáltatásról.

A Pedagógusok Szakszervezete hétfő délutáni közleményében azt írta: a kormány végre felismerte, hogy tarthatatlan a közoktatásban dolgozó bére. A béremelés egyébként szerepel a szakszervezet öt követelése között: béremelést követelnek 2019 szeptemberétől, ismét a minimálbérhez kössék a fizetéseket, csökkenjen a pedagógusok óraszáma, mérsékeljék a többlett-terheket, kiszámítható legyen a jogalkotás.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!