szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Máig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok.

A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2019/2020-as tanévben. Megjelölték azt is, hogy - az adott jogszabályi keretek között - milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a diákoknak központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

Középiskolai felvételi: milyen szempontok alapján rangsorolják a jelentkezőket?

Mi alapján döntenek a középiskolák a diákok felvételi kérelméről? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon - hívták fel a figyelmet.

Hozzátették: ezeknek az iskoláknak, illetve feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az oktatas.hu honlapon.

A 2019-es középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Így érdemes középiskolát választani: mit lehet kideríteni az intézményekről?

Némi internetes kutatással még a nyílt nap előtt számtalan dolgot meg lehet tudni a kiválasztott középiskolákról. Milyen dokumentumokat érdemes letölteni az iskolai oldalról, miről árulkodik az intézmény Facebook-oldala, Youtube-csatornája vagy Instagram-profilja?