Óriási siker egy újabb diákolimpián: földrajzból is megvan az első aranyérem

3

Taroltak a magyar diákok a québeci Nemzetközi Földrajzi Diákolimpián, az IGeO-n.

A magyar csapat tagjai kiemelkedő eredményeket értek el, ahol Kaszap Kinga megszerezte Magyarország első aranyérmét! Mészáros Márton ezüstérmet, Mészárik Márk bronzérmet szerzett, Bodansky Benjámin pedig dicséretben részesült - olvasható a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.

A négynapos versenyen a diákoknak teszteket is ki kellett tölteniük, és terepgyakorlaton is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket.

hirdetés
hirdetés

Taroltak a magyar diákok a kémiai diákolimpián, négy érmet hoztak haza

Négy érmet nyertek az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián a magyar diákok, a vasárnap befejeződött verseny nem hivatalos rangsorában Magyarország a tizedik helyen végzett. Az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezték az idei jubileumi versenyt, amelyen 76 ország tanulói vettek részt. Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója aranyérmet szerzett.

Siker a nemzetközi diákolimpián: több érmet szereztek a magyar diákok

Három ezüstérmet és egy bronzérmet szereztek a magyar diákok a 29. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián. Vizkeleti Péter ezüstérmet, Tomcsányi Kinga szintén ezüstérmet, Boros Dániel bronzérmet, Ótott Péter pedig ezüstérmet szerzett 29. Nemzetközi Biológiai Diákolimpián (IBO) - olvasható a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.

hirdetés

Hozzászólások (3)

A Magyar Földrajzi Társaság elnöksége nevében szeretettel gratuálok!

Szép volt lányok, fiúk nagyon szép! Hajrá magyarok huj, huj, hajráááá!

Szép volt lányok,fiúk nagyon szép! Hajrá magyarok, huj, huj, hajráááááá!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X