Nagy változások jönnek az iskolákban? Megvan az új alaptanterv tervezete

2

Átadták az új Nemzeti alaptanterv (Nat) tervezetét, a cél az, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban - olvasható a közleményben.

Forrás: pixabay

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megkapta az új Nemzeti alaptanterv (Nat) tervezetét hétfőn - tudatta a tárca sajtóosztálya közleményben az MTI-vel.

hirdetés
hirdetés

A munka azonban ezzel nem ért véget. A minisztériumi véleményezés után széleskörű társadalmi és szakmai egyeztetés indul az új Nat-tervezetről, és azt követően kerül majd a Nat a kormány elé.

A tárca célja, hogy a magyar diákok versenyképes, a munkaerőpiacon és az életben is értékes, valamint a nemzeti kultúrát korszerűen átadó tudást szerezzenek az iskolapadban - olvasható az Emmi közleményében.

Nemzeti nevelés az óvodában: módosították az alapprogramot, de senki nem tudott róla

Előre egyeztetés, megbeszélés nélkül módosítottak az Óvodai nevelés országos alapprogramján: szeptembertől már a nemzeti identitástudat erősítése is hangsúlyosabb feladata lesz az óvodapedagógusoknak a magyar óvodákban. Szeptembertől már a nemzeti identitástudat erősítése is hangsúlyosabb feladata lesz az óvodapedagógusoknak a magyar óvodákban - legalábbis erre lehet következtetni az Óvodai nevelés országos alapprogramjának nemrégiben elfogadott módosításából - írja a Népszava, hozzátéve: az alapprogram olyan az óvodáknak, mint az iskoláknak a Nemzeti alaptanterv, meghatározza az intézmények pedagógiai munkájának alapelveit.

hirdetés

Hozzászólások (2)

A rendszer váltó pártok és az akkori jobboldal beteg vezetőjének hű követői verte szét a szakmunkás képzést és magát az egész oktatási rendszert a társadalommal együtt .Most már vissza állás következik még is csak a Kádári rendszer oktatási módja volt a jó . A szülőnek kell nevelni a tanítónak tanítani jó és okos szakmunkásokat és értelmiségit .De sajnos az akkori rendszer termelt nem normális ingyen ki iskolázott sok mai vezető személyt . Aminek eredménye a fejetlenség a káosz !

Az elgondolás jó,- viszont a tudatos egészségre nevelést hiányolom személy szerint. Az erre való nevelést is el kellene kezdeni már ebben az életkorban!!

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X