Annyira aggasztó az óvónőhiány, hogy a szülőktől kérnek segítséget az óvodák

1

Több óvodában a szülőktől kérnek segítséget az egyre aggasztóbb óvónőhiány miatt.

Forrás: pixabay.com

"A segítségüket szeretnénk kérni. Nem titok, hogy Magyarországon egyre égetőbb az óvodapedagógus hiány, és ebből is kiemelkedik Pest megye. Ez a jelenség már tavaly utolérte Óvodánkat. Sajnos idén sem változott a helyzet – jelenleg 4 betöltetlen álláshely várja gazdáját" - olvasható az egyik Pest megyei óvoda oldalán, ahol azt kérik a szülőktől, hogy ha ismernek olyan óvodapedagógust, akit "vonz a csodálatos környezet és remek felszereltséggel bíró Intézményünk, valamint az alábbi munkakörülmények, juttatások (cafetéria, munkacipő/munkaruha, kiemelt munkavégzésért adható anyagi elismerés,  lakhatási támogatás, utazási költségtérítés), akkor sok szeretettel várjuk jelentkezésüket".

hirdetés
hirdetés

Nem ez az egyetlen óvoda, amely a szülők segítségét kéri. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemcsak tanárokból, óvodapedagógusokból is egyre nagyobb a hiány, jelenleg több mint 760 óvónőt keresnek az óvodák.

Ma már Budapesten is egyre nehezebb betölteni az üres álláshelyeket: a kisebb településeken lakhatási támogatást vagy szolgálati lakást kínálnak a jelentkezőknek, míg például Ferencváros 45 ezer forintos plusz juttatással próbálja a kerületbe csábítani az óvodapedagógusokat.

Aggasztó a pedagógushiány az óvodákban: van, ahová majdnemdiplomásokat is felvennének

Nemcsak tanárokból, óvodapedagógusokból is egyre nagyobb a hiány, jelenleg több mint 760 óvónőt keresnek az óvodák. Ma már Budapesten is egyre nehezebb betölteni az üres álláshelyeket: a kisebb településeken lakhatási támogatást vagy szolgálati lakást kínálnak a jelentkezőknek, míg például Ferencváros 45 ezer forintos plusz juttatással próbálja a kerületbe csábítani az óvodapedagógusokat.

hirdetés

Hozzászólások (1)

FIZETNI kell tisztességesen és lesz munkaerő!
Csak tudnám, hogy ezt a tetves kormányt miért érdekli minden más jobban az itt élő, dolgozni tudó és akaró embereknél!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X