Annyira aggasztó az óvónőhiány, hogy a szülőktől kérnek segítséget az óvodák

1

Több óvodában a szülőktől kérnek segítséget az egyre aggasztóbb óvónőhiány miatt.

Forrás: pixabay.com

"A segítségüket szeretnénk kérni. Nem titok, hogy Magyarországon egyre égetőbb az óvodapedagógus hiány, és ebből is kiemelkedik Pest megye. Ez a jelenség már tavaly utolérte Óvodánkat. Sajnos idén sem változott a helyzet – jelenleg 4 betöltetlen álláshely várja gazdáját" - olvasható az egyik Pest megyei óvoda oldalán, ahol azt kérik a szülőktől, hogy ha ismernek olyan óvodapedagógust, akit "vonz a csodálatos környezet és remek felszereltséggel bíró Intézményünk, valamint az alábbi munkakörülmények, juttatások (cafetéria, munkacipő/munkaruha, kiemelt munkavégzésért adható anyagi elismerés,  lakhatási támogatás, utazási költségtérítés), akkor sok szeretettel várjuk jelentkezésüket".

hirdetés
hirdetés

Nem ez az egyetlen óvoda, amely a szülők segítségét kéri. Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemcsak tanárokból, óvodapedagógusokból is egyre nagyobb a hiány, jelenleg több mint 760 óvónőt keresnek az óvodák.

Ma már Budapesten is egyre nehezebb betölteni az üres álláshelyeket: a kisebb településeken lakhatási támogatást vagy szolgálati lakást kínálnak a jelentkezőknek, míg például Ferencváros 45 ezer forintos plusz juttatással próbálja a kerületbe csábítani az óvodapedagógusokat.

Aggasztó a pedagógushiány az óvodákban: van, ahová majdnemdiplomásokat is felvennének

Nemcsak tanárokból, óvodapedagógusokból is egyre nagyobb a hiány, jelenleg több mint 760 óvónőt keresnek az óvodák. Ma már Budapesten is egyre nehezebb betölteni az üres álláshelyeket: a kisebb településeken lakhatási támogatást vagy szolgálati lakást kínálnak a jelentkezőknek, míg például Ferencváros 45 ezer forintos plusz juttatással próbálja a kerületbe csábítani az óvodapedagógusokat.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

FIZETNI kell tisztességesen és lesz munkaerő!
Csak tudnám, hogy ezt a tetves kormányt miért érdekli minden más jobban az itt élő, dolgozni tudó és akaró embereknél!

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X