Ötszáz diák sorsa a kérdés: mi lesz a két csillebérci iskolával?

Alig egy hónap van hátra a vakációig, de még nem tudni biztosan, mi lesz annak a mintegy négyszázötven-ötszáz tanulónak a sorsa, aki a Tüskevár Iskolába és a Budapesti Nemzetközi Iskolába jár - írja a Blikk.

Forrás: Reviczky Zsolt

A Blikk azt írja, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról elnevezett, később az ő klubja, az Iron Aquatics használatába kerülő 7 milliárd forintos létesítmény miatt ugyanis a Csillebérci Szabadidőközpontban található területről nagy valószínűséggel távozniuk kell a közoktatási intézményeknek.

hirdetés
hirdetés

Egyelőre csak annyi biztos, hogy a karácsony előtt kiadott kormányhatározat szerint az akadémia előkészítésére 116 millió forintot különítettek el, s április 30-ig kellett volna befejezni a feladatokat. Ez a dátum időközben június 30-ra változott. Pont ekkor jár le a két érintett tanintézmény bérleti szerződése. A szülők pedig nem tudják, a beruházás miatt elköltöztetik-e a területről az iskolákat.

Az érintett intézmények egyik tanára a lapnak azt mondta, nem hallottak arról, hogy bármilyen tárgyalás folyna a tulajdonos, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) és a területen működő oktatási intézmények között. Úgy készülnek, a megszokott helyen kezdik a következő tanévet, de a Tüskevár vezetősége már más helyszínekben is gondolkodik, míg a másik iskola bízik a kedvező döntésben.

Egyedül az ad bizakodásra okot, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt javasolta az MNV-nek, egy évvel hosszabbítsa meg az intézmények szerződését.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X