Bérfeszültséget okoz majd az iskolákban a kezdő pedagógusok fizetésemelése?

2

A gyakornok pályakezdő és az öt éve dolgozó között nem sok különbség lesz - mondta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a főiskolai végzettségű, pályakezdő pedagógusok béremeléséről.

Forrás: Fülöp Máté

„Ha a szakszervezet egy ilyen hírt hall, azt mondja, ezt üdvözölni kell, mert ha egy dolgozónak emelik a bérét, az egy nagyon jó dolog, de ez csak és kizárólag a Klebelsberg Intézmény által fenntartott intézményekre vonatkozik, illetve az ott dolgozókra” – mondta Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Hír TV-nek arról, hogy a Klebelsberg Központ iskoláiban dolgozó pályakezdő, főiskolai végzettségű pedagógusok bérét bruttó 200 ezer forintra emelik.

hirdetés
hirdetés

Galló Istvánné szerint a 200 ezer forintos bruttó minimum megállapítása is okozhat bérfeszültséget a szakmában, hiszen nem részesülnek ebből például sem az óvodapedagógusok, sem a szakképzésben dolgozók.

„Szakkifejezéssel úgy mondjuk: a munkáltató saját hatáskörén belül egy fizetésemelést hajt végre. Ez is igazolja és bizonyítja azt, hogy a pedagógus-bértábla nem jó. Egy éve mondjuk, hogy változtatni kell rajta, emelni kell a pedagógus-bértáblát. Hogy milyen következményei lesznek? Nyilvánvalóan egy bérfeszültség fog kialakulni az intézményen belül, hiszen a gyakornok pályakezdő és az öt éve dolgozó között nem sok különbség lesz” – tette hozzá Galló Istvánné.

Fizetésemelést kap a kezdő pedagógusok egy része, itt vannak a részletek

Még a választás előtt több pénzt ad saját költségvetése terhére a Klebelsberg Központ (KK) a főiskolai végzettségű kezdő pedagógusoknak - írja a Magyar Nemzet. A Magyar Nemzet azt írja, a választás előtti béremelés már csak azért sem meglepő, mert a kormány egy korábbi belső mérése szerint is egyre többen vannak, akik szerint szükség lenne a pedagógusi fizetések további rendezésére.

hirdetés

Hozzászólások (2)

350 ezer az sok?! Nettó 1100 Euro? 35-40 év után... Ausztriában ugyanez 4000 Euro!

Több éve dolgozó, minősített pedagógusé meg 350 ezer Ft. fölött van! Lehet a szakszervezeti vezetőnek f.ngja sincs mennyi a tagság fizetése, és ott még van tagság? Miért nem zavarják el?

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X