Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezekért a ballagási ajándékokért minden tanár hálás lesz: három ötlet

Ezen a héten tartják az általános iskolai ballagásokat - ma három olyan ajándékot mutatunk, amelynek bármelyik tanár örülne, pedig egyik sem kerül többe néhány száz forintnál.

Üzenetek a palackból

Ehhez az ajándékhoz mindössze egy szép befőttesüveg kell (hobbiboltokban egészen különleges üvegeket is lehet vásárolni néhány száz forintért), amelyet üvegfestékkel vagy csak egy szép szatén-, esetleg csipkeszalaggal lehet díszíteni. A lényeg az üveg belsejébe kerül: egy közepesen kemény papírlapból annyi csíkot kell vágni, ahány diák az osztályban tanul. Minden végzős felírja a papírcsíkra, mit köszönhet az osztályfőnökének, mit kedvel benne, melyik volt a négy év legemlékezetesebb közös élménye. Ha ez megvan, össze kell hajtani a papírcsíkokat, és bele kell tenni az üvegbe.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Pinterest

Miért jó ajándék?

Mert nincs az a pedagógus, aki egy ilyen ajándéktól ne hatódna meg - sokkal jobb, mint egy gravírozott toll, ráadásul néhány száz forintból megvan. Persze a dolog csak azoknál az osztályoknál működik, amelyek szorosan kötődnek osztályfőnökükhöz.

Virág - másképp

Szaktanároknak tökéletes választás, mert egy tubus festékkel tíz-tizenkét cserepet is ki lehet festeni. Csak egy cserepes virág kell hozzá, fekete, sárga és egy kis fehér festék. A feketére lekent részre bármilyen kedves üzenetet lehet írni, például "köszönjük az elmúlt négy évet", "X néninek, a világ legjobb osztályfőnökének" vagy akár egy idézet is kerülhet a cserépre.

Forrás: Pinterest

Miért jó ajándék?

A cserepes virág önmagában jó választás, a bolti kaspók helyett a házilag festett változat pedig egészen személyessé teszi az ajándékot.

Nem hagyományos osztálykép

Egy képkeret, fotók és egy fehér háttér - ennyi kell ehhez az ajándékhoz, amelyet az utolsó pillanatban is el lehet készíteni.

Forrás: Pinterest

 Miért jó ajándék?

Sokkal ötletesebb, mint egy hagyományos osztálykép, ráadásul valamilyen üzenettel is ki lehet egészíteni a kompozíciót.

A legszebb ballagási idézetek 2017-re: a Quimbytől Juhász Gyuláig

Egyre közeledik a tanév vége és az érettségi, így aligha van időtök és kedvetek versek és zeneszövegek tömkelegét átnézni, hogy megtaláljátok a tökéletes idézetet, ami a legjobban illik a ti osztályotokra. Összeszedtünk párat, hogy megkönnyítsük a dolgotok. Ha valami komolyabbat szeretnétek... Útjaink százfelé válnak, de szívünk egy célért dobog.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X