Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezekért a ballagási ajándékokért minden tanár hálás lesz: három ötlet

Ezen a héten tartják az általános iskolai ballagásokat - ma három olyan ajándékot mutatunk, amelynek bármelyik tanár örülne, pedig egyik sem kerül többe néhány száz forintnál.

Üzenetek a palackból

Ehhez az ajándékhoz mindössze egy szép befőttesüveg kell (hobbiboltokban egészen különleges üvegeket is lehet vásárolni néhány száz forintért), amelyet üvegfestékkel vagy csak egy szép szatén-, esetleg csipkeszalaggal lehet díszíteni. A lényeg az üveg belsejébe kerül: egy közepesen kemény papírlapból annyi csíkot kell vágni, ahány diák az osztályban tanul. Minden végzős felírja a papírcsíkra, mit köszönhet az osztályfőnökének, mit kedvel benne, melyik volt a négy év legemlékezetesebb közös élménye. Ha ez megvan, össze kell hajtani a papírcsíkokat, és bele kell tenni az üvegbe.

hirdetés
hirdetés
Forrás: Pinterest

Miért jó ajándék?

Mert nincs az a pedagógus, aki egy ilyen ajándéktól ne hatódna meg - sokkal jobb, mint egy gravírozott toll, ráadásul néhány száz forintból megvan. Persze a dolog csak azoknál az osztályoknál működik, amelyek szorosan kötődnek osztályfőnökükhöz.

Virág - másképp

Szaktanároknak tökéletes választás, mert egy tubus festékkel tíz-tizenkét cserepet is ki lehet festeni. Csak egy cserepes virág kell hozzá, fekete, sárga és egy kis fehér festék. A feketére lekent részre bármilyen kedves üzenetet lehet írni, például "köszönjük az elmúlt négy évet", "X néninek, a világ legjobb osztályfőnökének" vagy akár egy idézet is kerülhet a cserépre.

Forrás: Pinterest

Miért jó ajándék?

A cserepes virág önmagában jó választás, a bolti kaspók helyett a házilag festett változat pedig egészen személyessé teszi az ajándékot.

Nem hagyományos osztálykép

Egy képkeret, fotók és egy fehér háttér - ennyi kell ehhez az ajándékhoz, amelyet az utolsó pillanatban is el lehet készíteni.

Forrás: Pinterest

 Miért jó ajándék?

Sokkal ötletesebb, mint egy hagyományos osztálykép, ráadásul valamilyen üzenettel is ki lehet egészíteni a kompozíciót.

A legszebb ballagási idézetek 2017-re: a Quimbytől Juhász Gyuláig

Egyre közeledik a tanév vége és az érettségi, így aligha van időtök és kedvetek versek és zeneszövegek tömkelegét átnézni, hogy megtaláljátok a tökéletes idézetet, ami a legjobban illik a ti osztályotokra. Összeszedtünk párat, hogy megkönnyítsük a dolgotok. Ha valami komolyabbat szeretnétek... Útjaink százfelé válnak, de szívünk egy célért dobog.

hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X