Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Fontos infó tanároknak: ők kaphatnak magasabb fizetést, ha jól vizsgáznak

Kik léphetnek át 2018-ban a "pedagógus II" kategóriába? Hogyan kell jelentkezni a minősítési eljárásra, és meddig kell elkészíteni a portfóliót? Utánajártunk.

Kiket sorolhatnak át 2018-ban "pedagógus II" kategóriába?
Azok, akiket korábban a "pedagógus I" fokozatba soroltak, és akiknek van legalább 20 év szakmai gyakorlatuk.
Rajtuk kívül azok is, akik legalább 8 év szakmai gyakorlattal és pedagógus szakvizsgával vagy azzal egyenértékű képzettséggelrendelkeznek.
Forrás: Shutterstock
Azokra is minősítés vár, akik bekerültek a 2015-ös vagy 2016-os minősítési tervbe, de az eljárásuk sikertelen volt.
Hogyan lehet jelentkezni a minősítésre?
Az Oktatási Hivatal összefoglalója szerint a minősítési eljárásra 2017. március 31-ig kell jelentkezni, a portfóliót/pályázatot azonban csak 2017. november 25-ig kell elkészíteni.
A pedagógusok saját iskolájuk vezetőjénél jelentkezhetnek a 2018-as minősítési eljárásra. "A jelentkezési lap két példányát aláírva 2017. március 31-éig kell benyújtani az intézményvezetőnek, aki a jelentkezési lapon aláírásával igazolja, hogy a pedagógus az eljárásba bejelentkezett" - olvasható az Oktatási Hivatal oldalán.
Az emberi erőforrások minisztere 2017. június 20-ig dönt a minősítési vizsgán, minősítési eljárásban részt vevő pedagógusok listájáról, június 30-ig mindenki megkapja az értesítést.
Mennyivel keresnek majd többet a "pedagógus II" fokozatban?
Ebben a cikkben megtaláljátok a jelenleg érvényes bruttó béreket fokozatonként és ledolgozott évenként, így megnézhetitek, mennyit keresnétek, ha előléphetnétek a "pedagógus II" kategóriába.

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X