Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egy nap alatt már tömegek álltak a jobb tankönyveket követelő történelemtanárok mellé

Az állami mellett a jobb minőségű régi történelmi atlasz érettségin való használatáért és a szabad tankönyvválasztásért akciónak a tanárok.

Forrás: Túry Gergely

Egy nap alatt már több mint 1000 aláírója van a Történelemtanárok Egylete által hétfőn indított petíciónak, mely a szabad tankönyvválasztás mellett foglal állást.

hirdetés
hirdetés

A TTE korábban több mint tízezer támogatót gyűjtött, hogy 2016 után 2017 tavaszán is lehessen használni a sokak által kedvelt "régi" történelmi atlaszt, szemben a kötelezővé tett állami helyett, mely hemzseg a hibáktól. Azonban az engedmény csak a tavaszra szól, a későbbiekben már nem lehetne használni a régi atlaszt.

A Tanítanék oldalán továbbra is várják a támogató aláírásokat a történelemtanárok.

Kínos hibáktól hemzsegnek a tankönyvek - nemzeti sporttá vált a bakivadászat

Egy idei tankönyvben Orbán és Gyurcsány is szerepel, így aztán újra központi témává vált a tankönyvhelyzet. Aligha véletlen, hogy szinte nemzeti sporttá vált a tankönyves bakik vadászata - ehhez pedig bőven szolgáltattak muníciót a szerzők. Az utóbbi évek oktatásügyi botrányainak egyik komoly szeletét a tankönyvekkel kapcsolatos bonyodalmak tették ki.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X