Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lejárt a határidő, bejelentették a szerdai tiltakozást

A Civil Közoktatási Platform nem riad vissza a polgári engedetlenség lehetséges jogkövetkezményeitől, a kormánynak címzett ultimátum lejártával hivatalosan is meghirdették a tiltakozásukat.

Forrás: Fülöp Máté

Pukli István a Tanítanék Mozgalom nevében csütörtökön délben a Kossuth téren jelentette be, hogy március 30-án 8 és 9 óra között a pedagógusok és a szimpatizánsok álljanak ki az iskolák elé és ismét szavaztassák meg a Civil Közoktatási Platform 12 pontját - írja a CKP Facebook oldala.

hirdetés
hirdetés

Törley Katalin a Közalkalmazotti Tanács elnöke szerint amárcius 15-i tiltakozás sikeres volt, a kormány azóta foglalkozik a kérdéseikkel. Azonban úgy véli, hogy eddig csak kommunikációs fogásokkal próbálkoztak  - utalva a Klik a héten sokadjára bejelentett megszüntetésére.

Pilz Olivér, a tiltakozásokat elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tervezett megszüntetésére reagálva azt mondta: az volt a kormány célja, hogy "faragjon" a tiltakozók társadalmi támogatottságából.

Arra kérnek mindenkit, köztük a szülőket is, hogy támogassák március 30-án reggelre tervezett akciót, álljanak ki tiltakozni az iskolák elé az érdekeltek 8 és 9 óra között. Arra bizdította a támogatókat, hogy más szakmák képviselői is legyenek ott a tiltakozásokon.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X