Tiltakoznak az egyházi fenntartás ellen a kiskunhalasi óvodában

1

Vinné az egyház a kiskunhalasi Csipkeházi Óvodát is, a szülők azonban tiltakoznak, mivel épp az intézmény szabad szellemisége miatt vitték oda a gyereküket – erről számol be a nol.hu.

A felháborodott szülők nem értik a dolgot, mivel korábban egy helyi óvodát már odaadtak a katolikus egyháznak, így aki vallásos nevelést szeretne a gyerekének, van lehetősége erre.

hirdetés
hirdetés

A jó állapotban lévő intézménybe évek óta túljelentkezés van, sokan direkt ide szeretnék járatni a gyereküket. Az óvodának saját nevelési programja van.

Ráadásul a szülők bőkezűen támogatják az intézményt, több millió forintnyi eszközbeszerzést a szülői befizetésekből fedeztek. A portál úgy tudja, az óvoda nevelői testülete is ellenzi a fenntartóváltást.

Az nevelők-oktatók munkaviszonya az egyházi átvétellel megváltozik (ez iskolák esetén is így van), és általában a rosszabb feltételű munka törvénykönyve hatálya alá kerülnek a közalkamazotti jogviszonyból.

(x)

Sprechen Sie Deutsch?

A budapesti Osztrák Intézet intenzív nyári német nyelvtanfolyamokat indít, amelyek az ÖSD német nyelvvizsgára is felkészítenek.  Tovább »

Hozzászólások (1)

Új hozzászóláshirdetés

Idén érettségizel?

Iratkozz fel ÉRETTSÉGI-FELVÉTELI HÍRLEVELÜNKRE!

Iratkozz fel e-mail címeddel

vagy

Csatlakozz Facebookkal:

Szeretnék az eduline.hu-tól kereskedelmi célú tájékoztatókat kapni.

Már feliratkoztam »
Bezárás

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X