Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Tiltakoznak az egyházi fenntartás ellen a kiskunhalasi óvodában

1

Vinné az egyház a kiskunhalasi Csipkeházi Óvodát is, a szülők azonban tiltakoznak, mivel épp az intézmény szabad szellemisége miatt vitték oda a gyereküket – erről számol be a nol.hu.

A felháborodott szülők nem értik a dolgot, mivel korábban egy helyi óvodát már odaadtak a katolikus egyháznak, így aki vallásos nevelést szeretne a gyerekének, van lehetősége erre.

hirdetés
hirdetés

A jó állapotban lévő intézménybe évek óta túljelentkezés van, sokan direkt ide szeretnék járatni a gyereküket. Az óvodának saját nevelési programja van.

Ráadásul a szülők bőkezűen támogatják az intézményt, több millió forintnyi eszközbeszerzést a szülői befizetésekből fedeztek. A portál úgy tudja, az óvoda nevelői testülete is ellenzi a fenntartóváltást.

Az nevelők-oktatók munkaviszonya az egyházi átvétellel megváltozik (ez iskolák esetén is így van), és általában a rosszabb feltételű munka törvénykönyve hatálya alá kerülnek a közalkamazotti jogviszonyból.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X