Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Kiosztotta tanárát az amerikai diák, imádják érte: videó

1

A rasszizmusról beszélt egy amerikai tanár, egy diákja viszont nem értett egyet az elhangzottakkal. Nem mindennapi tanóra lehetett, az biztos. Az erről készült videót rengetegen látták már.

Forrás: Shutterstock

Rengetegen látták már azt a videót, ami a múlt héten készült egy amerikai iskolában. A tanár épp arról beszélt a diákoknak, hogy a rassziszmusnak lehetnek fehérek is az elszenvedői.

hirdetés
hirdetés

Egy diák ezzel nem egészen érett egyet, és heves vitába szállt a tanárral. „A rasszizmus az emberek rendszerszintű elnyomásán alapul. A fehérek ennek sosem voltak elszenvedői. A jövőben esetleg előfordulhat, de a történelem folyamán még sosem nyomták el a fehéreket” – mondta.

A lány a tanár szemére hányta, hogy fehér emberként ő mondja meg, mi rasszizmus és mi nem az, ami szerinte évszázadok óta így megy, ezért nem hisz neki.

A többiek megtapsolják osztálytársukat, és a videónak vége szakad. Sajnos egyelőre az amerikai sajtó sem tudta megfejteni, hol készült a videó, és hogyan reagált a tanár a kritikára.

A felvételt mindenesetre már 2,5 millióan nézték meg.

 

High school student schools teacher on what Racism really is.

High school student schools teacher on what Racism really is.SAY IT LOUDER FOR THE PEOPLE ALL AROUND THE WORLD WHO CANT GET THEIR HEADS OUT OF THEIR ASSESFor more:http://bit.ly/1J4iGYK

Posted by But That's None Of My Business on Thursday, 4 February 2016
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (1)

Németh Dezső

Hülyeség. Ha négerek vernek fehéreket ( csak úgy ) vagy cigányok ölnek magyarokat ( csakúgy ), az miért nem rasszizmus ?... Vagy éppen mohamedánok keresztényeket, akkor az miért nem rasszizmus ?...

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X