Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Egy újabb probléma a közoktatásban: szakemberhiányról ír egy elkeseredett szülő

3

Elkeseredett szülő írt levelet, aki szerint az iskolájuk az országos átlagnál is rosszabb helyzetben van. Szerinte az igazgató nem alkalmas az iskola vezetésére, miközben komoly szakemberhiánnyal küzdenek.

Forrás: Shutterstock

„A mi igazgatónk nem áll ki a tanári kar mellett, a mi igazgatónk szakmailag is kifogásolható, ráadásul még helyesen írni sem tud, így a félévi bizonyítványok hibásan lettek kinyomtatva, ahogy hibás az e-naplóban lévő órarend is” – írja levelében a szülő, aki kérte, ne írjuk le a nevét, de annyit elárult, hogy egy budapesti gimnáziumba járnak a gyerekei.

hirdetés
hirdetés

„A mi iskolánk komoly tanárhiánnyal is küzd, így fordulhatott elő, hogy szeptembertől mostanáig nem volt épkézláb kémia tanára az egyik fiamnak, van olyan matematika tanár az iskolában akinek főiskolai végzettsége van csak. Ez utóbbi nem volna baj, ha tudná a gimnáziumi anyagot, de sajnos rendszeres, hogy nem sikerül levezetni az órán egy egyenletet, rendszeres, hogy „orbitális baromságokat” mond a gyerekeknek.”

Kapcsolódó cikkek

Február 29-re szerveznek tiltakozást a szülők

Már egy KDNP-s tanár szerint is nagy a baj az oktatásban

A Klik nem nézi jó szemmel, ha órák maradnak el tiltakozás miatt

A szülő szerint hamarosan ez a matektanár szülni megy, a magyartanár pedig nyugdíj előtt áll, és attól tartanak, nem kerül megfelelő szakember a helyükre.

Amikor egy nyílt levélben megfogalmazták a gyerekek, hogy mi a problémájuk, a szülő szerint azt mondta az intézményvezető, hogy kizárt, hogy ezt egy gyerek írta, majd csak úgy engedte beolvasni az iskolarádióban, hogy előtte cenzúrázta, át kellett írniuk. Amikor pedig ez a levél az internetre kikerült, akkor a tankerületi vezetőtől – ahogy fogalmat - „kaptak egy letolást”.

„Mindezek mellett mi is érezzük az országos problémákat. Nincs pénz semmire. Az iskolai mosdók leírhatatlanul mocskosak, büdösek. Sokszor nincs kréta, sok mindenre a szülők dobják össze a pénzt, ezermester apukák szerelnek meg/fel dolgokat (a szülők által összegyűjtött pénzem vett kivetítő felszerelését sem volt képes az iskola megoldani), a gyermekeink túlterheltek, fáradtak”.

"Kedves Orbán Viktor, Balog Zoltán, és még sorolhatnám! Mögöttem maximum a gyermekeim állnak. De inkább én állok mögöttük és mögöttem SENKI és SEMMI nem áll. Én csak szeretném, hogy  emberi körülmények között tanulhassanak, hogy legyen lehetőségük megfelelő képzettségű és tudású pedagógustól tanulni és ne vegyék el már most, 15-16 évesen az esélyüket a továbbtanulástól." - zárja a levelet.

A tanárlázadással kapcsolatban minden friss hírt megtaláltok itt.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (3)

Csécsi Barnabás

Országos szinten óriási a gyógypedagógus hiány. Még a Fővárosban is nagy az üres állások száma, vidéken még nagyobb. Ha ez így halad tovább egy pár éven belül BEDŐL a világhírű magyar gyógypedagógia. Igen sok fogyatékkal élő gyerek ellátatlan a kritikus gyógypedagógus hiány miatt. S.O.S.

tutorial

Az szaktanár utánpótlással sajnos egyre jobban szembesülni kell az elkövetkező időben. A hiányszakmák azért is hiányszakmák, mert ezekből a legnehezebb megszerezni a diplomát. A másik elkeserítő dolog pedig a Bolonyai-rendszer "átka", vagyis a Bolonyai-rendszerben történt "össze-vissza" képzések miatt kitolódott a pedagógusok képzési időszaka.

Bull Pit

Honnan lenne kémia, biológia, fizika, matek, info, műszaki tanár?
Alig végeznek néhányan az egyetemeken, és aki teheti (sokan), inkább elmennek a magánszférába.
Hogy eddig (2012) nem volt probléma? Egyszerű: a nyugdíjba elzavartak vitték a hátukon ezeket a tantárgyakat.

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X