Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Középiskolai felvételi: fontos határidő jön, ezt nem szabad elfelejteni

Meddig jelentkezhetnek a negyedikes, hatodikos és nyolcadikos diákok a középiskolák központi írásbeli felvételijére?

Forrás: Shutterstock
December 9-e a központi írásbeli felvételi vizsga jelentkezési határideje. Fontos, hogy nem minden középfokú iskola köti írásbeli vizsgához a jelentkezők felvételét - sok intézmény csak az általános iskolai jegyek alapján dönt a diákok felvételéről/elutasításáról.

Az Oktatási Hivatal keresőprogramjában nézzétek meg, hogy a kiválasztott intézmény kér-e írásbeli felvételit a jelentkezőktől. Ha igen, akkor december 9-ig jelentkezni kell a vizsgára.

hirdetés
hirdetés

A feladatlapok egységesek, ezért csak egy iskolában kell megírni a tesztet, annak eredményét az összes magyarországi - írásbeli felvételit kérő - intézményben elfogadják.

Az összes - vizsgát szervező - középiskolában egy időpontban, 2017. január 21-én 10 órától tartják az írásbeli felvételit magyarból és matematikából. A középiskolai felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Mitől függ, kit vesznek fel gimnáziumba vagy szakgimnáziumba?
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X