Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Középiskolai felvételi: fontos határidő jön, ezt nem szabad elfelejteni

Meddig jelentkezhetnek a negyedikes, hatodikos és nyolcadikos diákok a középiskolák központi írásbeli felvételijére?

Forrás: Shutterstock
December 9-e a központi írásbeli felvételi vizsga jelentkezési határideje. Fontos, hogy nem minden középfokú iskola köti írásbeli vizsgához a jelentkezők felvételét - sok intézmény csak az általános iskolai jegyek alapján dönt a diákok felvételéről/elutasításáról.

Az Oktatási Hivatal keresőprogramjában nézzétek meg, hogy a kiválasztott intézmény kér-e írásbeli felvételit a jelentkezőktől. Ha igen, akkor december 9-ig jelentkezni kell a vizsgára.

hirdetés
hirdetés

A feladatlapok egységesek, ezért csak egy iskolában kell megírni a tesztet, annak eredményét az összes magyarországi - írásbeli felvételit kérő - intézményben elfogadják.

Az összes - vizsgát szervező - középiskolában egy időpontban, 2017. január 21-én 10 órától tartják az írásbeli felvételit magyarból és matematikából. A középiskolai felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Mitől függ, kit vesznek fel gimnáziumba vagy szakgimnáziumba?
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X