Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

2017-es középiskolai rangsor: ezek az ország legjobb gyakorlóiskolái

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) gimnáziumai vezetik a HVG 2017-es gyakorlóiskolai rangsorát. Az öt legjobb között két vidéki - egy debreceni és egy szombathelyi - intézmény is szerepel.

A rangsor első helyét az ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium szerezte meg, a második helyre az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium, míg a dobogó harmadik helyére az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium került.

hirdetés
hirdetés

 

Itt a 2017-es középiskolai rangsor: a legjobb gimnáziumok és szakgimnáziumok Itt a 2017-es középiskolai rangsor: a tíz legjobb vidéki gimnázium A top ötbe a Debreceni Egyetem, valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem egy-egy gyakorlóiskolája is bekerült.

Mi alapján áll össze a HVG-rangsor?

A HVG-rangsor készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. Utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket.

Rang
Intézmény
1.
ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium (Budapest)
2.
ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (Budapest)
3.
ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)
4.
Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma
5.
Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Szombathely)

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a szakképzés átalakításáról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt.


hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X