Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a friss rangsor: ezek az ország legjobb szakgimnáziumai

A váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium vezeti a HVG 2017-es szakgimnáziumi rangsorát.

Vidéki intézmények vezetik a HVG 2017-es szakgimnáziumi (régi nevén: szakközépiskolai) rangsorát: a lista első helyén a váci Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium áll, de dobogós helyet szerzett a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola, valamint a békéscsabai Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium is. Itt a 2017-es középiskolai rangsor: a legjobb gimnáziumok és szakgimnáziumok

Mi alapján áll össze a HVG-rangsor?

A HVG összesített rangsorának készítői az idén is a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe (utóbbinál változás, hogy az idén a felsőoktatásba bekerült diákok átlagpontszáma alapján rendezték sorba az intézményeket).

hirdetés
hirdetés

A szakgimnáziumi rangsor összeállításához a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, valamint a magyar-, matematika-, történelem- és nyelvi érettségi eredményeit használták.

Rang Intézmény
1. Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium (Vác )
2. Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola (Győr)
3. Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium (Békéscsaba)
4. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakgimnázium (Budapest)
5. Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola (Balatonfüred)

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a szakképzés átalakításáról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál vagy rendeljétek meg itt.

 

Itt a 2017-es középiskolai rangsor: a tíz legjobb vidéki gimnázium
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Felsőoktatás hirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

HVG Állásbörze hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X