Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Itt a 2016-os középiskolai rangsor: a száz legjobb gimnázium és szakközépiskola

7

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium, a Lovassy László Gimnázium és az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium vezeti a HVG 2016-os középiskolai rangsorát. Csütörtökön megjelenik a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

A legfrissebb, 2017-es rangsort itt találjátok.

hirdetés
hirdetés

Az összesített rangsor első helyén ismét a Fazekas-gimnázium áll, amely kettő - a matematikai képességeket vizsgáló kompetenciamérés, valamint a matematikaérettségi eredménye alapján összeállított - alrangsorban is az első helyet szerezte meg. A lista második helyezettje a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, míg a harmadik helyen Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium áll.

A tíz legjobb középiskola

Rang

Intézmény

1.

Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium

2.

ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium (Budapest)

3.

Budapest V. Kerületi Eötvös József Gimnázium

4.

Lovassy László Gimnázium (Veszprém)

5.

ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium (Budapest)

6.

ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnázium (Budapest)

7.

Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola (Budapest)

8.

Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium (Budapest)

9.

Budapest I. Kerületi Toldy Ferenc Gimnázium

10.

Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

Az összesített rangsor mellett a kiadvány közli a szakközépiskolák, az egyházi, az alapítványi, a két tanítási nyelvű, a köznevelési típusú sportiskolák és a gyakorlóiskolák rangsorát is, valamint a diákolimpiai eredmények, illetve a biológia-, fizika-, kémia- és informatika-OKTV-n szerzett helyezések alapján összeállított intézményi listát.

A legjobb szakközépiskolák listáját itt találjátok, míg a legjobb egyházi iskolákat itt.

Mivel a tanulmányi és a felvételi adatok nem mindent árulnak el a középiskolákról, ezért a HVG az idén is bemutatja a rangsor első száz iskolájának szolgáltatásait, tanulmányi, sport- és egyéb sikereit egy-egy írásban.

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (7) , melyek közül a legfrissebbek:

Bán-Széll Előd

tanár1: tévedsz: A felvételi rangsorba igenis beleszámít, ha a diákok külföldön tanulnak tovább. De szerintem ez nem nagyon mérvadó, hiszen lényegében minden jó iskolából nagyjából ugyanolyan arányban mennek külföldre a diákok. (nagy arányban)

Tanyasi Libus

Máté András, ha megpróbálná értelmezni azt a mondatot, hogy "Itt a 2016-os középiskolai rangsor: a száz legjobb gimnázium és szakközépiskola", akkor talán eljutna, ahhoz a felismeréshez, hogy itt ugyan nem tudja olvasni ezt a rangsort!
Tehát hazugság! Az állítmány: itt (van), az alany:(a) száz középiskolai rangsor.
Nincs itt, ergo hazugság! Ha Ön úgy értelmezte, hogy nem tudom, hol lehet elolvasni, hogyan lehet hozzájutni, akkor tévedett.
Annak azért örülök, hogy régebben sok, okos tanyasi libával volt kapcsolatban! Még ha fizetett is érte!

tanár1

Ez Sobrado Boaz kérdésére volt válasz: "Ez még mindig az a módszertan, ahol ha külföldi egyetemre mennek a diákok, akkor ront az iskola helyezésén?" - Nem...

tanár1

Nem úgy számítják, hanem a magyar érettségi bizonyítványt szerzettek száma alapján!! (Ez lényegében eddig is így volt, pl. a magyar érettségire jelentkező száma alapján). Tehát nem ront/ott az iskola helyzetén! Szerepel az összeállításban olyan igazgató is, aki tényszerűen valótlanságot állít! Kár, hogy a szerkesztők nem ellenőrizték. :-(

Máté András

Amikor utoljára tanyasi libával találkoztam, annak több esze volt. A teljes rangsort a HVG kiadványában lehet olvasni. Fizetni kell érte.

Sobrado Boaz

Ez még mindig az a módszertan, ahol ha külföldi egyetemre mennek a diákok, akkor ront az iskola helyezésén?

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X