Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

PSZ: senki nem fizeti ki a tanároknak a többletmunkát

2

Átlagosan 5-12 ezer forinttal kapnak magasabb fizetést októbertől a pedagógusok, ez az emelés azonban nem oldja meg a bérrendszerrel kapcsolatos problémákat - mondta a Klubrádiónak Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke.

Forrás: Túry Gergely

A napokban 156 ezer pedagógus kapja kézhez az emelt fizetést (hogy pontosan mennyivel emelkednek a pedagógusbérek októberben, arról itt olvashattok, a pótlékok listáját itt találjátok) - emlékeztetett vasárnap a köznevelési államtitkárság.

hirdetés
hirdetés

Az eduline számításai szerint az idei fizetésemeléssel a többéves szakmai tapasztalattal és egyetemi diplomával rendelkező pedagógusok járnak a legjobban. A középfokú végzettségű tanároknak még bruttó ezer forinttal sem emelkedik a bérük, egyetlen fizetési kategóriában sem.

Azok, főiskolát végeztek, bruttó 6700-10 600 forinttal visznek haza többet, amely minden kategóriában három és fél százalékos emelkedést jelent. A mester- vagy egyetemi diplomás tanárok bére bruttó 3,8 százalékkal nő, ami kategóriától függően bruttó 10-15 ezer forintos emelésnek felel meg.

Az új rendszer megosztotta a pedagógustársadalmat – fogalmazott Galló Istvánné a Klubrádióban. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az új szabályok miatt ugyanannyit keres az a pedagógus, aki heti 22 órában dolgozik, mint az, aki heti 26 órában tanít.

A fizetésemelés legnagyobb problémája, hogy "ezért cserébe" nem fizetik ki a többletmunkát, csak nagyon végső esetben. A béremelés nem ismeri el, ha valakinek több diplomája van, és azt sem, ha valaki minőségi munkát végez - tette hozzá.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (2)

tmelinda04

Az iskolatitkárok még ennyi emelést sem kaptak.

A fizetés emelés után is alacsonyabb maradt a fizetésem, mint az életpályamodell bevezetése előtt. Ennyit az igazmondásról. Fizettek túlórát a nyári munkám után októberben (3 hónap csúszás). Ez 800 Ft-os órabérre jött ki. Ennyiért az dolgozzon nekik akinek két anyja van. Az egész életpálya modell egy nagy átverés!!!!

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X