Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Nem tudják, mitől lettek rosszul a diákok a XX. kerületi iskolában

Nagy László Általános Iskola
Hétfőn kétszer is ki kellett üríteni a XX. kerületi iskola épületét
Forrás: MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Kedd reggel sem találtak semmilyen veszélyes anyagot abban az iskolában, amelyet hétfőn kétszer is kiürítettek, miután több mint húsz diák rosszul lett - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.      

hirdetés
hirdetés

Kisdi Máté elmondta: a szakemberek kedden kora reggel ismét végigjárták a kétszintes épület minden szegletét, de műszereik semmilyen határérték feletti anyagot nem mutattak ki, sem szén-monoxidot, sem más földgázszármazékot. Így az iskolát a fővárosi katasztrófavédelem kedd reggel átadta az intézményvezetőknek. A szóvivő az MTI kérdésére, hogy akkor mi okozhatta a gyermekek rosszullétét azt mondta: műszereik erre nem tudnak magyarázatot adni.    

Az iskola portáján azt közölték: kedden ismét lesz tanítás az iskolában. A tömeges rosszullét miatt a XX. kerületi János utcában lévő iskolát hétfő délelőtt kiürítették; több száz diák hagyta el a Nagy László Általános Iskola és Gimnázium kétszintes épületét. A tűzoltók és a Fővárosi Gázművek szakemberei méréseket végeztek az épületben, de a levegőben semmilyen rendellenes anyagot nem mutattak ki.    

A tanulók a déli órákban visszatérhettek az épületbe. Kora délután azonban, amikor felvetődött a szén-monoxid-mérgezés gyanúja, újra kiürítették az épületet; a gyerekeket a szomszédos utcában lévő iskolába vitték át. Fekete Lászlóné, az iskola igazgatója korábban azt mondta: a gyerekek egy ismeretlen eredetű szagra panaszkodtak, de ennek érdemi okát a szakemberek nem találták.    

Zacher Gábor, az Erzsébet kórház toxikológiai osztályának vezetője azt közölte: hozzájuk 17 gyermeket szállítottak be, a diákoknál szén-monoxid-mérgezésre utaló tüneteket diagnosztizáltak. A gyermekek állapota oxigénterápiára javult. Többségüket már haza is engedték, három gyermeket tartanak még bent megfigyelésre - mondta a főorvos.    

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház orvos-igazgatója úgy nyilatkozott: összesen 36 gyermekeket szállítottak az intézmény toxikológiai osztályára fejfájás, hányinger, szédülés, enyhe mérgezés tüneteivel. A gyermekek állapota kielégítő - tette hozzá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X