Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Meglepetést okozott az amerikai középiskolák rangsora

A dallasi School for Talented and Gifted lépett a lista első helyére
A dallasi School for Talented and Gifted lépett a lista első helyére
Forrás: eduinreview.com

A második helyre szorult vissza az amerikai középiskolák rangsorának tavalyi éllovasa, a virginiai Thomas Jefferson High School. A 2007 óta listavezető intézményt egy dallasi iskola, a 2011-es ötödik helyezett School for Talented and Gifted nevű gimnázium előzte meg – derül ki a U. S. News & World Report legfrissebb rangsorából.

hirdetés
hirdetés

A lista harmadik helyén a szintén dallasi School of Science and Engineering Magnet végzett. A top tízben ezen kívül két arizonai, két kaliforniai, egy michigani, egy washingtoni és egy New Jersey-i gimnázium szerepel. A tavalyi eredményt itt nézheted meg.

A rangsor összeállításához 22 ezer egyesült államokbeli gimnázium és szakközépiskola eredményeit vizsgálták meg. A lista elkészítésekor számos tényezőt, többek között az állami felmérések osztályzatait és a továbbtanulási arányt is figyelembe vették.

2009-ben a U. S. News & World Report még csak a 100 legjobb középiskola listáját készítette el. Ebben az évben 500-asra bővült a rangsor, a legtöbb intézmény Kalifornia államból került fel a listára. A magyarországi középiskolák legfrissebb rangsorát itt nézheted meg.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X