Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Lerövidítené a nyári szünetet Hoffmann Rózsa: hosszabb lesz a tanév?

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár
Rövidebbre szabná a nyári szünetet. Nem lesz népszerű döntés
Forrás: MTI / Varga György

Várhatóan rövidebb lesz majd a nyári szünet az általános iskolában, mert a szülőknek kevés a szabadsága. A középfokú intézményekben azonban az érettségi és a felvételi rendje miatt nem terveznek változtatást – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a keszthelyi Asbóth Sándor Térségi Középiskolában.

hirdetés
hirdetés

A Zalai Hírlap beszámolója szerint Hoffmann Rózsa az érettségi szigorításáról is beszélt. Szerinte „rossz a helyzet”, sok diák felkészületlen, és „a munkához való viszonyuk sem megfelelő”. Világszerte ötven százaléknál kezdődik a kettes, míg Magyarországon már az is elégségest kap, aki húsz százalékot szerez. Az alsó határt egyébként fokozatosan növelik majd, 2013-tól öt százalékkal. A 2013-tól és 2014-től érvényes érettségi szabályokról itt olvashattok.

(x)

Új név, változatlan értékek a Budapesti Metropolitan Főiskolán

A volt Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói szeptemberben már a nevében megújult Metropolitan Főiskolán kezdik meg a tanévet.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X