Főzőversenyre várják olyan 10 és 15 év közötti kiskukták jelentkezését, akik szeretnék Magyarország legjobb séfjeinek is megmutatni főzőtudományukat. A tíz legügyesebb apró séf Az Év Étterme gála keretében főzhet a legnagyobbakkal.
Kamerával vagy akár telefonnal készített, öt percnél nem hosszabb bemutatkozó videóval és kitöltött regisztrációs lappal lehet nevezni október 19-ig a Dining Guide és a KukTanoda által meghirdetett versenyre.
A YouTube videomegosztó portálra kell feltölteni a kisfilmeket, így kerülhetnek a nevezők a legjobb 60 közé. Növelhetik esélyüket azok, akik videójukat a Facebookon a Dining Guide Kiskukta aloldalára is feltöltik, és ott gyűjtik a szavazatokat. Az internetes közönség 20 versenyzőt juttathat a selejtezőbe. Az amatőr felvételeken a rövid bemutatkozás mellett arra is kíváncsiak a szervezők, hogy ki, miért és mit szeret főzni.
Az elbírálás szempontjai illeszkedek a korosztály képességeihez. Értékelik az ételkompozíció egységességét, eredetiségét, ötletességét, a hozzávalók harmóniáját, és az étel vizuális megjelenését is. Számít a fotó vagy videó esztétikai minősége, az elkészítés technológiájának szabatos, követhető és reprodukálható leírása.
A jelentkezők közül a szervezők választanak ki 40 továbbjutót, az összesen 60 versenyző az elődöntő keretében próbafőzésen vesz részt. A végső összecsapást december 10-én tartják a döntőbe jutott tíz versenyzővel, az eseményen a három tagú zsűri egy mesterszakáccsal egészül ki.
Az első három helyezett részt vesz Az Év Étterme gálán, ahol a győztesek a legjobb magyar séfekkel főzhetnek együtt, a nyertes pedig egy Magyarország legjobb éttermeinek egyikébe szóló háromfős vacsorát kap.
MTI