Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Betiltanák a bibliai teremtéstörténet tanítását az általános iskolákban

David Attenborough is csatlakozott ahhoz a brit kampányhoz, amelynek elindítói azt szeretnék elérni, hogy az evolúciós elméleten kívül semmilyen más teremtéstörténetet ne tanítsanak az iskolákban – számolt be a The Telegraph.

David Attenborough más vezető tudósokkal együtt arra hívja fel a brit kormány figyelmét, hogy számtalan veszélyt rejthet magában, ha az iskolában túl nagy hangsúlyt fektetnek a teremtéstörténet elméletére – írja a lap.

A kormány nemrég az evolúcióelmélet tanítására biztatta az iskolákat, az ajánlásról azonban még nem alkottak jogszabályt. Az akcióhoz a harminc tudós mellett több szervezet, többek között a Brit Tudományos Társaság is csatlakozott.

hirdetés
hirdetés
A népszerű természettudós, Sir David Attenborough sem tanítaná a teremtéselméletet az iskolában
A népszerű természettudós, Sir David Attenborough sem tanítaná a teremtéselméletet az iskolában
Forrás: Wikipedia

A legtöbb brit iskolában eddig is a Charles Darwin evolócióelméletéről tanultak a diákok, amely szerint a földi élet apró mikroorganizmusokból fejlődött ki a természetes kiválasztódás során. Richard Dawkins professzor szerint az evolúciót ezentúl nem elméletként, hanem tényként kellene tanítani a biológiaórán, mivel létjogosultságára elegendő tudományos bizonyíték van.

A brit humanista szövetség szerint azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyre több állami iskolát vesznek át az egyházak – ezekben az intézményekben nem lenne helyes betiltani a bibliai teremtéselmélet oktatását.

eduline

(x)

Egyre népszerűbb itthon is az online KRESZ tanulás

Magyarországon több mint százezren futnak neki minden évben valamilyen vezetői engedély megszerzésének. Évről évre többen tanulnak online.  Tovább »

Hozzászólások (0)

Új hozzászólásÖn korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X