Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Betiltanák a bibliai teremtéstörténet tanítását az általános iskolákban

David Attenborough is csatlakozott ahhoz a brit kampányhoz, amelynek elindítói azt szeretnék elérni, hogy az evolúciós elméleten kívül semmilyen más teremtéstörténetet ne tanítsanak az iskolákban – számolt be a The Telegraph.

David Attenborough más vezető tudósokkal együtt arra hívja fel a brit kormány figyelmét, hogy számtalan veszélyt rejthet magában, ha az iskolában túl nagy hangsúlyt fektetnek a teremtéstörténet elméletére – írja a lap.

A kormány nemrég az evolúcióelmélet tanítására biztatta az iskolákat, az ajánlásról azonban még nem alkottak jogszabályt. Az akcióhoz a harminc tudós mellett több szervezet, többek között a Brit Tudományos Társaság is csatlakozott.

hirdetés
hirdetés
A népszerű természettudós, Sir David Attenborough sem tanítaná a teremtéselméletet az iskolában
A népszerű természettudós, Sir David Attenborough sem tanítaná a teremtéselméletet az iskolában
Forrás: Wikipedia

A legtöbb brit iskolában eddig is a Charles Darwin evolócióelméletéről tanultak a diákok, amely szerint a földi élet apró mikroorganizmusokból fejlődött ki a természetes kiválasztódás során. Richard Dawkins professzor szerint az evolúciót ezentúl nem elméletként, hanem tényként kellene tanítani a biológiaórán, mivel létjogosultságára elegendő tudományos bizonyíték van.

A brit humanista szövetség szerint azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egyre több állami iskolát vesznek át az egyházak – ezekben az intézményekben nem lenne helyes betiltani a bibliai teremtéselmélet oktatását.

eduline

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

Felnőttképzés hirdetés

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X