szerző:
Edupress

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem (ME) és a BorsodChem Zrt., szeptember 19-én, pénteken mely az egyetemi szintű vegyipari oktatás fejlesztését, a régiós vegyipari szakemberek képzését, valamint a vegyipari kutatást és fejlesztést támogatja.

A ME és a BorsodChem Zrt. 2002-től működik együtt az egyetemi szintű vegyipari képzésben, a BorsodChem többek között már biztosított gyakorlati képzést a Műszaki Anyagtudományi Kar vegyipari technológiai szakirányos hallgatói számára. Az együttműködés kiterjesztésének célja a képzés megerősítése a vállalat szakembereinek bevonásával annak érdekében, hogy a hallgatók az egyetemi képzés befejezését követően a BorsodChem alkalmazásába léphessenek.

A megállapodás értelmében a BorsodChem Zrt. meghatározott szakmai követelmények alapján az egyetem hallgatói részére gyakorlati képzést bonyolít le a vegyipari technológiai szakirány képzési programjában és átadja mindazokat az ismereteket, amelyek a szakma elsajátításához szükségesek. A cég emellett kutatási és fejlesztési tárgyú megrendeléseket ad a tanszéknek a 15 hallgató számára biztosított hathetes gyakorlati időtartam biztosítása mellett.

Az egyetem vállalja, hogy elméleti képzésben részesíti a diákokat, illetve szeptember 31-ig a Műszaki Anyagtudományi Karon Vegyipari Technológia (BorsodChem) Tanszék elnevezéssel tanszéket alapít, amelynek oktatási és kutatási tevékenységét a BorsodChem tudományos fokozattal rendelkező munkavállalója koordinálja. A tanszék kihelyezett egysége, illetve laboratóriuma a BorsodChem területén működik majd.

Amennyiben a tanszék keretében folyó közös kutatási és fejlesztési tevékenység eredményeként keletkezett szellemi alkotást a ME és BorsodChem munkavállalói közösen hozzák létre, a szellemi alkotás a ME és BorsodChem közös tulajdonát képezi, a munkavállalók hozzájárulásának arányában.

(www.edupress.hu)