Felsőoktatás MTI

Mol-tanszék indul a Miskolci Egyetemen

Elolvasom

Nemzetközi szintű szakemberek képzésére fókuszál a Mol Csoport és a Miskolci Egyetem, a felsőoktatási intézmény és az olajipari társaság közös tanszéket indít az egyetem műszaki földtudományi karán - közölte az egyetem.

Felsőoktatás Gál Éva Laura

Ezt sem fogják megköszönni a diákok a kormánynak: korrigálás eredmény nélkül?

Elolvasom

„Tízezres mozgásteret” és „jelentős” átcsoportosítást ígért a 2012-es keretszámok miatt elégedetlenkedő felvételizőknek az oktatási államtitkárság, a bölcsész-, jogi, társadalomtudományi és gazdasági alapszakokra jelentkezők azonban így sem járnak majd jobban, ezek a képzések a pótfelvételi előtt sem kapnak plusz ösztöndíjas helyeket.

Közoktatás Edupress

Együttműködik a Miskolci Egyetem és az Öntészeti Szövetség

Elolvasom

Az öntészeti szakirányú képzést és a kutatási-fejlesztés együttműködését célzó, valamint a gyakorlati oktatást is biztosító Öntészeti Kutató-Oktató Labor Innovációs Centrum (ÖKOLIC) kialakításáról és működtetéséről kötött hosszú távra szóló megállapodást a Miskolci Egyetem a Magyar Öntészeti Szövetség tagvállalataival szeptember 23-án.

Közoktatás Edupress

Tanszéket hoz létre a Borsodchem Miskolcon

Elolvasom

Együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetem (ME) és a BorsodChem Zrt., szeptember 19-én, pénteken mely az egyetemi szintű vegyipari oktatás fejlesztését, a régiós vegyipari szakemberek képzését, valamint a vegyipari kutatást és fejlesztést támogatja.