szerző:
Edupress

Mechatronikai és logisztikai szakemberek képzése kezdődik meg szeptembertől a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján (MÜTF) - ismertette a főiskola rektora az intézmény tanévnyitóján. Az új képzés oktatási programját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve dolgozták ki. Az elméleti oktatást a főiskolán kapják a hallgatók, a gyakorlatot pedig a közelmúltban egymilliárd forintos beruházással létrehozott Térségi Integrált Szakképzési Központban és a Péch Antal Szakközépiskolában sajátítják el.

A főiskolára összesen 537 diákot vettek fel, ez a korábbi évek adataihoz képest tíz százalékos csökkenést jelent, ami megfelel a magyar felsőoktatás átlagának. Az intézmény budapesti tagozatán 111 nappalis és 135 levelezős, Tatabányán pedig 170 nappalis és 121 levelezős hallgató kezdheti meg tanulmányait.

A 16. tanévét megkezdő intézmény gazdaságtudományi felsőfokú szakképzési kínálatát is megújította, nemzetközi szállítmányozási és logisztikai ügyintézői és Európai Uniós üzleti szakügyintézői képzéseket indítottak.

Látszólag meglepő fordulat egy gazdasági főiskola képzését a kevésbé népszerű műszaki szakok irányában bővíteni, de a logisztika szervesen kapcsolódik egy gazdasági szakember - elsősorban a kereskedők, külkereskedők életéhez, a mechatronika pedig az egyik legnépszerűbb szak volt idén, 426 ponttal lehetett csak bekerülni a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mechatronika képzésére. Vagyis a két intézmény közös szaka valószínűleg keresett lesz.