szerző:
Edupress

Érettségi és pályaválasztás - a Te jövőd! címmel szervez nyilvános pályaválasztási és karriertervezési napot az ELTE Karrierközpontja szeptember 20-án. A rendezvényen az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) hivatalos tájékoztatót tart a 2009-es érettségi-felvételi rendszerről.

Az ország minden részéről várja a középiskolás diákokat és hozzátartozóikat az ELTE Karrierközpont szeptember 20-i nyilvános pályaválasztási és karriertervezési napjára. A karriernap kiemelt célja az ELTE bemutatása mellett a minőségi felsőoktatásról és a tudatos karriertervezésről való tájékoztatás.

A résztvevők előadásokat hallhatnak a felsőoktatási reformról és annak hatásairól, a 2009-es érettségi-felvételi eljárás menetéről, a pontszámítások rendszeréről, a színvonalas középiskolai és egyetemi képzésről, valamint az egyéni pályaorientációról és karriertervezésről. Előadást tart többek közt Dr. Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár, Dr. Hudecz Ferenc, az ELTE rektora, Kerekes Gábor, az OFIK igazgatója, Szebedy Tas, a Gimnáziumok Országos Szövetségének elnöke, Nagy Attila, a Katapult Mentorprogram programigazgatója és Cseszregi Tamás, az ELTE EHÖK elnöke is.

Az előadások mellett külön szekciókban mutatkozik be az ELTE nyolc kara, egyénre szabott, személyes tanácsadással áll rendelkezésre az ELTE Karrierközpont karrier-tanácsadója és az OFIK munkatársai, a szociális alapon igénybe vehető felvételi kedvezményekkel és a Mentorprogrammal kapcsolatos kérdésekben adnak tájékoztatást a Katapult Mentorprogram munkatársai, ezenkívül próbaérettségi feladatsorok és részletes felkészülési tanácsok is várnak az érdeklődőkre.A rendezvény helyszíne az ELTE Bölcsészettudományi Kar A épülete, kezdési időpontja 10 óra.Részletes program és további információ a www.karrier.elte.hu honlapon található.

(www.edupress.hu)