szerző:
Eduline

Zaklatás és közokirat-hamisítás miatt emeltek vádat egy szegedi egyetemi oktató ellen - írja a Délmagyar.hu.

A lap szerint a szegedi egyetemi oktató 2016 szeptemberében barátkozott össze egyik tanítványával. Néhány hónappal később, idén év elején együtt utaztak külföldre.

Az ügyészség vádirata szerint az oktató ekkor kezdett közeledni a tanítványához, aki azonban visszautasította. Elmondta neki, hogy tiszteli és barátjaként szereti, de közelebbi kapcsolatot nem szeretne vele.

A férfi azzal fenyegette a hallgatót, hogy szerez egy fegyvert, és öngyilkos lesz, ha nem alakul ki komolyabb kapcsolat közöttük. Miután a diák nem válaszolt az üzenetekre, a tanár egyre számonkérőbben írogatott neki.

A Csongrád Megyei Főügyészség közleményében azt írták, hogy a hallgató csak azért vett részt a beszélgetésekben, mert félt, hogy még taníthatja majd az öngyilkossággal fenyegetőző oktató, akit egyébként közokirat-hamisítással is vádolnak, mert az édesanyja nevére szóló mozgáskorlátozott parkolási igazolvánnyal parkolt Szegeden, a lakásához közel.

Behálózott minket, a játékszereiként bánt velünk, később mi éreztünk bűntudatot

Tizenhárom éves tanítványától nyíltan megkérdezte, lefeküdne-e vele, egy másik - mindössze tizennégy éves - diákkal pedig szexuális viszonyt folytatott az a média- és földrajztanár, akinek a másodfokú bíróság kedden enyhítette büntetését. A hvg.hu-nak volt diákjai meséltek a férfi "módszereiről". Ahogy arról beszámoltunk, enyhítette a másodfokú bíróság a diáklányokkal viszonyt folytató tanár, Sz.