szerző:
Eduline

Lassan elkezdődik a szorgalmi időszak, de most még van egy kis időtök a lazításra - számtalan februári program közül választhattok.

Buli a Szépművészetiben

Február 14-én záróbulit rendez a Szépművészeti Múzeum, így eltölthettek egy éjszakát a múzeumban, mielőtt az három évre bezárja kapuit. A jegy 3900 forint, de kuponos oldalakon olcsóbban is meg lehet vásárolni.

©

A Szépművészetiben egyébként február 15-ig nézhetitek meg a Rembrandt és a holland arany évszázad festészete, valamint az Immendorff. Éljen a festészet! című kiállítást is - a két kiállításra a közös diákjegy 1700 forint.

Kensington-lemezbemutató és ingyenes utcabál

Hollandia legaktuálisabb rockzenekara, a tavaly a Szigeten is fellépett négytagú Kensington frissen megjelent, otthon listavezető nagylemezét mutatja be az A38 Hajón február 11-én - a belépés díjtalan.

Február 14-én az Operánál utcabál lesz: a hüttében lesznek finom italok, az éhségeteket pedig a burgerárusnál csillapíthatjátok.

Február 19-én ismét lesz torkos csütörtök - ezen a napon mindenki féláron próbálhatja ki a magyar és a nemzetközi gasztronómia remekeit a programhoz csatlakozott éttermekben. Fontos azonban időben asztalt foglalni, ugyanis ilyenkor teltházra számíthattok. Hogy mely éttermek csatlakoztak a kezdeményezéshez, megtudhatjátok az alábbi linkre kattintva.

Ingyenes filmvetítés

A Francia Intézetben ingyenes filmvetítés lesz február 17-én: az "Ilyen a szerelem" vetítéssorozatban találunk nemrég bemutatott francia filmeket, illetve olyanokat is, amelyeket itthon még nem láthattatok. A filmek között van Godard nagy klasszikusa, a világ egyik legszebb filmje, a "Megvetés" is, amelyet digitálisan felújított kópiáról vetítenek, fél évszázaddal az első bemutató után. A filmeket francia nyelven, magyar vagy angol felirattal vetítik. A részletes programot itt megtaláljátok.

Interaktív kiállítások

A látás és a megfigyelés problémája évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget. Az elsősorban fotográfiával foglalkozó Capa Központ új kiállítása arra vállalkozik, hogy tágan értelmezve a fenti kérdéskört, az utolsó tíz év technikai fejlesztéseit mutassa be. A rendezők azokat a technológiákat mutatják be, amelyek meghatározóvá váltak vagy várhatóan azzá válnak a következő években. Emellett művészek által hekkelt és DIY technikákat is láthattok, sőt az eszközöket ki is lehet próbálni.

Jön a humorfesztivál

2015. február 11. és 15. között rendezik meg a Thália Színházban a humorfesztivált - öt nap alatt összesen tizenegy produkciót nézhettek meg, a darabokra 2500 forintért lehet jegyet venni.

Busójárást is lehet nézni

Február 12. és 17. között tartják Mohácson a hagyományos busójárást - érdemes megnézni a beöltözött busókat, jankeléket, maskarákat, akik a Duna-parton és a környező utcákban iszonyú zajt keltve ünneplik a farsangot, szürkületkor pedig visszatérnek a főtérre, és a meggyújtott óriási máglya körül táncolnak. A részletes programot itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!