szerző:
Eduline

Nem emelkednek jövőre a vonatjegyek és a távolsági buszokra vásárolható jegyek ára, így a diákjegyeké sem.

©

Változatlan szinten hagyják a közösségi közlekedés, tehát a vasút, a távolsági autóbuszok használatáért fizetendő díjakat – közölte a Világgazdasággal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A lap hozzáteszi: december 10-től, a menetrendváltás után öt százalékkal olcsóbban vásárolhatjátok meg vagy vehetitek át jegyeiteket az automatákból.

A vevő által kinyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyekre a jelenlegi 3 helyett 10 százalékos kedvezmény jár majd. Az elővételt a vasúttársaságok már december 8-án lehetővé teszik. Sőt egyes alacsonyabb kihasználtságú járataikra húsz százalékkal olcsóbban is kínálhatnak az e-vonatjegyeket.

Így trükközhettek egyetemistaként, ha több ezer forintot szeretnétek spórolni

Hogyan spórolhattok meg több ezer forint havonta a vonatjegyen vagy a jegyzeteken? Hogyan vásárolhattok színházjegyet féláron, hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Megmutatjuk. #campuslife Tankönyv helyett digitális jegyzet Több ezer forintot spórolhattok a tankönyveken, ha online elérhető anyagokból tanultok. A Digitális Jegyzetszolgáltatással például az ötven legfontosabb gazdasági tankönyvet és jegyzetet ingyenesen érhetitek el a www.vilagraszolo.com oldalon.