szerző:
Eduline

Az első ösztöndíj még odébb van, és a diákhitelre is várni kell még? Akkor sincs minden veszve, ha pár ezer forintból kell gazdálkodnotok - Campus Life sorozatunkban megmutatjuk nektek, hol érdemes enni, kávézni, fénymásolni, vásárolni. 5. rész: Budapest legjobb kávézói nyomában.

Csészényi

Furcsa, hogy miközben egyre több jó kávét kínáló egység nyílik Budapesten, egyre terjedő trend, hogy ezeket papírpohárban, a villamosra fel-le ugrálás közben igyuk meg. Ha betérsz az I. kerületi Csészényibe, akkor sem fogod elvitelre kérni a kávét, ha már késésben vagy.

©

A Rill órásdinasztia egykori üzletében nyílt kávézó hangulata egészen egyedülálló, mintha visszarepülnénk jó 100 évet az időben, a fővárosi kávézók aranykorába. A hangulatot a sok más helyen szokásos hangos rádió sem zavarja, a csöndet csak néha töri meg a hely előtt elhaladó 56-os villamos.

Hol, mennyiért?

Csészényi Kávézó és Pörkölő

1013 Budapest, Krisztina krt. 34.

Csészényi fekete: 400 forint

Cappuccino: 550 forint

The Donut Library

Nem klasszikus kávézó, hanem annál sokkal több. Színes-illatos, hagyományos és különleges, ínycsiklandozó (csokis, habcukros, oreós, mogyorós, gyömbéres-mézes-citromos és még százféle) fánkok sorakoznak egymás mellett a The Donut Library pultján. Ez nem az a hely, ahova berohantok venni egy elviteles kávét és egy fánkot, aztán már mentek is tovább - ahol jó a hangulat, finom a kávé és a fánk, ott érdemes eltölteni egy nyugodt reggelt.

Mi annak idején a Pozsonyi úti The Donut Libraryben kezdtük a napot, de a belvárosi egyetemeken tanulók alighanem a Károly körúti egységet keresik majd fel leggyakrabban, míg a lágymányosi campusra járók a Karinthy úti kávézót.

Hol, mennyiért?

The Donut Library

1137 Budapest, Pozsonyi út 22.

1111 Budapest, Karinthy út 18.

1075 Budapest, Károly körút 7.

Görbe Bögre

Az ELTE, a Pázmány és a Corvinus is csak egy könnyed sétára van a Görbe Bögre kávézótól, az ízlésesen dekorált, nyugodt kis kávézó szépen simul a Palotanegyed régi épületei által alkotott utcaképbe. Bent nyüzsgő élettel lehet találkozni, ez fakad a főként egyetemista korosztályú vendégkörükből is. Rengeteg különleges társasjátékkal, logikai játékkal és ördöglakattal találkozhattok, amit más helyeken egyáltal nem találni.

A célközönség miatt az áraikat is a hallgatói péztárcához szabták, a kimondottan jó presszójuk 330 forint, a latte 490, de a bátrabbaknak készült ír kávé is csak 750 forint.

Hol, mennyiért?

Görbe Bögre

1085 Budapest, Rökk Szilárd u. 3.

Csészényi fekete: 330 forint