szerző:
MTI

Az Európai Bizottságnak meg kell vizsgálnia a magyar felsőoktatási törvény módosítását; független, komoly értékelésre van szükség pártpolitikai viták helyett - közölte szerdán Manfred Weber, a Fideszt is a soraiban tudó Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője.

©

A német politikus azt írta a Twitteren: az EPP-frakció elvárja, hogy a magyar kormány eleget tegyen a bizottság majdani értékelésében foglaltaknak.

"A gondolat- és a szólásszabadság, illetve a kutatás szabadsága lényeges elemei az európai identitásnak, a néppárti képviselőcsoport ezeket bármi áron meg fogja védeni" - hangsúlyozta Weber a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében.

 

Petíció a CEU-ért: már közel 1500-an üzennek Ádernek

Már több mint 1400-an írták alá azt a petíciót, melyben arra kérik Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a lex CEU-t. Mivel tegnap sürgősségi eljárásban elfogadta a Parlament a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosító javaslatot, a tüntetők már a tegnapi élőlánc alkalmával azt követelték Áder Jánostól, hogy ne írja alá azt.

 

Friss ranglistán a CEU: ismét a legjobbak közé került a kormány által bezárásra ítélt egyetem

A Közép-európai Egyetem (CEU) a 39. a világ legjobb 50 évnél fiatalabb egyetemeinek rangsorában a Times Higher Education mai bejelentése szerint. A kétszázas listán a CEU az egyetlen magyar intézmény. A ranglistát a svájci École Polytechnique Fédérale de Lausanne vezeti, második a hongkongi műegyetem. Az első tízben csak európai és ázsiai intézmények szerepelnek.