szerző:
eduline/mti

A múlt heti tavaszi idő után - úgy tűnik - visszatér a tél, úgyhogy ha némi szünetet tartanátok a tanulásban, a mozi tökéletes választás. Ha eddig még nem láttátok, megnézhetitek például azt a filmet, amelyre milliók ültek be az elmúlt hetekben.

Vetítésének hetedik hétvégéjén újra az élre került az észak-amerikai kasszasikerlistán a Jumanji - Vár a dzsungel. A fantasy-akciókomédia 11 millió dolláros becsült jegybevételre tett szert az egyesült államokbeli és a kanadai mozikban, ami éppen elég ahhoz, hogy maga mögé utasítsa Az útvesztő: Halálkúra tinitrilógia befejező részét, amely második hétvégéjén már csak 10,2 millió dolláros bevételt produkált. 

A Jumanji az előző hétvégén lett trónfosztott, amikor Az útvesztő: Halálkúra a vártnál jobb, 23,5 millió dolláros jegybevétellel nyitott. A Jumanji összbevétele december óta elérte a 352 millió dollárt. 

A hétvége egyetlen jelentős premierfilmje, a Szellemek háza című, valós eseményeken alapuló ausztrál-amerikai horror Helen Mirrennel mint a Winchester-vagyon örökösével a főszerepben 9,3 millió dollárral harmadik helyezettként indított. 

Ezt a hétvégét Hollywood hagyományosan átengedi a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjének, a nézők ilyenkor leginkább a televíziós közvetítés közben látható előzetesekre koncentrálnak.

Így kaphattok diákkedvezményt, ha már nem vagytok egyetemisták

Ha már nincs diákigazolványod, de még nem múltál el 30, igénybe veheted az EYCA diákkedvezményeit nemcsak itthon, hanem Európa több országában is. Mi is az az EYCA? Az új diákigazolványok egyben nemzetközi diákigazolványok is, mert szerepel rajtuk a "European Youth Card Association" (EYCA) logója, így a magyar diákok számos európai országban élhetnek a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel.