szerző:
Eduline

Hogyan spórolhattok meg több ezer forint havonta a vonatjegyen vagy a jegyzeteken? Hogyan vásárolhattok színházjegyet féláron, hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Megmutatjuk. #campuslife

Tankönyv helyett digitális jegyzet

Több ezer forintot spórolhattok a tankönyveken, ha online elérhető anyagokból tanultok. A Digitális Jegyzetszolgáltatással például az ötven legfontosabb gazdasági tankönyvet és jegyzetet ingyenesen érhetitek el a www.vilagraszolo.com oldalon.

Marketing, menedzsment, közgazdaságtan, turizmus, nemzetközi gazdaság, pénzügy, regionális tudomány, protokoll témában is találtok jegyzeteket.

Az online felületet bármikor használhatjátok, számítógépen, táblagépen és mobileszközökön egyaránt. A belépést követően nemcsak keresni tudtok, de saját jegyzeteket, bejegyzéseket is készíthettek, nyomtathattok.

Retúrjegy helyett bérlet

Vonatbérletet nem csak akkor érdemes vásárolnotok, ha húsz-harminc kilométerről ingáztok az egyetemre. A MÁV szerint akkor is érdemes diákbérletet venni, ha ennél messzebb laktok, és csak hétvégente jártok haza.

©

Míg jegyet féláron vásárolhattok, tanulóbérletet 90 százalékos kedvezménnyel - ezzel pedig havonta több ezer forintot spórolhattok. Ha például Szegeden éltek, de Budapesten tanultok (vagy fordítva), havi négyszeri hazautazásra 16 040 forintot adtok ki (diákkedvezménnyel, oda-vissza), míg ugyanezen a távon a diákbérlet 13 100 forint.

Kultúra - olcsóbban

Minden múzeumnak vannak ingyenes napjai - havonta egy meghatározott napon a 26 éven aluliak ingyen nézhetik meg az állandó kiállításokat. A múzeumok oldalán, a jegyárak menüpontban találjátok meg, pontosan melyik napon spórolhatjátok meg a belépő árát.

A nemzeti ünnepeken, március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án is ingyen látogatható a legtöbb múzeum.

Ha színházba mennétek, nézzétek meg a maesteszinhaz.hu-t, ahol az aznap esti előadásokra vásárolhattok jegyet online, az eredeti árnál jóval olcsóbban - és ehhez még csak diákigazolvány sem kell.