szerző:
Eduline

Lassan kezdődik a beköltözés a magyarországi egyetemek és főiskolák kollégiumaiba, a legtöbb helyen 12-15 ezer forintot kell fizetni havonta a férőhelyért. Persze van néhány olyan kollégium a világban, ahol ennél jóval több pénz kell letenni az asztalra. Hogy mit kapnak ezért a hallgatók? Garantáltan tátva marad a szátok.

A University of Arizona egyik "kollégiumát" néhány éve mutatta be több tévécsatorna. A tucsoni épület tetején úszómedence, jakuzzi van, na meg hihetetlen kilátás.

A hallgatók kényelmét teljesen felszerelt konyhák, fitneszterem, játékszoba, szauna szolgálja - ezért már néhány évvel ezelőtt is 400 ezer-1 300 ezer forint közötti összeget kellett fizetni. Havonta.

Itt megnézhetitek, hogyan néz ki a luxuskoli:

Ennyit kell fizetni 2017-ben az egyetemi kollégiumi helyekért Budapesten

Még mindig az albérleti árak töredékéért lehet kollégiumi szobát bérelni Budapesten, nem csoda, hogy jelentős a túljelentkezés. Az idei évben is az albérleti árak feléért, de akár harmadáért is lehet kollégiumi szobát bérelni Pesten az egyetemi hallgatóknak. Az államilag támogatott képzésekre bekerülők a kollégiumi jelentkezésekbe is nemsokára belekezdhetnek, azonban az önköltséges formában tanulóknak is megéri a kollégium, ha van lehetőség a bekerülésre.